Следвайте ни

МБАЛ „Централ Хоспитал“  получи още една благодарност за излекуван от COVID-19

viber icon

Ние също сме едни от доволните роднини на пациент, лекуван при вас. Наистина грижите и вниманието, което отделяте за всеки конкретен случай са незаменими. Искам да благодаря на екипа, който даде всичко от себе си в онези трудни за нас дни, но успя да възстанови моя зет - Янко Костадинов. На целия екип в МБАЛ „Централ Хоспитал“, на началника на отделението д-р Стефан Василев, на всички борещи се за пациентите медици голямо и искрено БЛАГОДАРЯ!!!

Това написа във ФБ Петя Ангелова от Пловдив под благодарственото писмо на друга излекувана от коронавирус - Елисавета Иванова, до лечебното заведение.

Сестра й и нейният съпруг се заразил едновременно от опасния коронавирус. Около седмица се лекували в домашни условия, но състоянието им се влошило и развили двустранна пневмония.

Позвънили на тел:112, когато видели, че ноктите на ръцете на Янко посиняват. При прегледа медицинският екип констатирал сатурация 70, което довело до решението болният да бъде изпратен за лечение в МБАЛ „Св. Мина“.

Състоянието му обаче изисква спешна дихателна реанимация след само един ден престой е насочен към „Централ Хоспитал“, където е включен на кислород. През цялото време лекарите се притесняваха да не откажат бъбреците, защото зет ми има проблеми с тях, каза Ангелова.

Костадинов е лекуван в продължение на 14 дни в „Централ Хоспитал“. Дори посреща рождения си ден там. Състоянието му е стабилизирано и успява да почерпи. През тези дни се чувства по-добре и дори се включва да помага на по-тежко болните. Имаше хора, които бяха толкова зле, че не можеха да вдигнат малка бутилка с минерална вода, за да пият, споделил Янко с близките си.

От няколко дни е вкъщи. За времето, в което е лекуван – 22 дни, е свалил 25 кг. Когато се прибрал, дъщерите му в първия момент не могли да го познаят.

В момента семейството продължава битката с коронавируса за здравето на съпругата му, която се лекува в Пловдивската транспортна болница. Засега състоянието й е тежко, има цитокинова буря, но медиците полагат огромни усилия да спасят и нея.

По повод нейното заболяване Ангелова написа: „Искам да благодаря и на дамата, която винаги много любезно откликваше на телефонните обаждания и подробно обясняваше какво е състоянието му, да благодаря за тяхната загриженост и за съпругата на Янко, която е в друга болница със същия проблем.“

В МБАЛ „Централ Хоспитал“ са събрани страхотни професионалисти – специално подготвени и обучени да лекуват хора в тежко състояние. Има пълна координация в действията им, което е предпоставка за пълното възстановяване на болните.

В другите лечебни заведения за пациентите с коронавирус се грижат медици от различни специалности – ортопеди, невролози, рентгенолози и т.н, между тях липсва синхрон, всеки провежда собствена терапевтична схема, а това е причина резултатите да не са добри, коментира благодарната балдъза и добавя, че близките й са имали късмет да бъдат лекувани тук.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?