46

Маски и дезинфектанти: РЗИ припомни как да се предпазим от грипа

Дали да се обяви грипна епидемия умуваха днес в РЗИ представители на общопрактикуващите лекари, лечебните заведения и Спешна помощ, съобщиха от Инспекцията. Щабът е свикан от директора на РЗИ д-р Сийка Димчева. „Поводът е, че броят на болните достигна границата на епидемичните стойности. След като обобщим информацията, предстои да уведомим Областният управител и Министерството на здравеопазването", каза за „Марица“ д-р Димчева.

Рязкото повишаване на болните, както и фактът, че вече са изолирани грипни вируси тип А, е поводът за спешното свикване на щаба. Очаква се до ден-два да се вземе решение дали да бъдат въведени ограничения в здравните заведения и евентуално обявяване на грипна ваканция. Областният щаб може да вземе решение, както за цялата Пловдивска област, така и частично - само за общините, където са достигнати епидемичните стойности.

От РЗИ апелират за спазване на стандартните мерки при епидемична обстановка - добра лична и обществена хигиена, спазване на физическа дистанция, ограничаване на колективните дейности, използване на маски и други защитни средства, употреба на дезинфектанти.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?