Следвайте ни

Малки дизайнери дариха кукли на връстниците си в МБАЛ „Св. Мина“

viber icon

Малките пациенти на МБАЛ „Св. Мина“ бяха зарадвани по повод Деня на детето от прекрасни подаръци, изработени от техни връстници. Момиченцата, които се лекуват в педиатричното отделение получиха красиви кукли, чиито тоалети са направени изцяло от децата от школата по моден дизайн и хоби в ОДК Пловдив. Момченцата пък бяха дарени с различни подаръци. 

Ръководителят на школата г-жа Мария Катилева откри събитието като сподели, че идеята идва изцяло от нейните възпитаници. Преподавателката е останала много впечатлена от желанието на малката Симона, която е поискала да подкрепи болните дечица, тъй като преди време и тя е била пациент на същото лечебно заведение. Самата Симона си спомня с много болка колко тъжно и нерадостно се е чувствала в болницата. И сега мисълта за този момент я кара да се разплаче. Съпричастна е и нейната братовчедка, която също е сред благородните малки дизайнери.

За инициативата си да дарят своите изделия децата казват, че са провокирани от чистото желание да накарат своите връстници да се усмихнат. Пред екипа ни те споделиха, че макар трудно да са се разделили с куклите си, осъзнават колко много ще помогнат на болните дечица да се възстановят по-бързо. 

На събитието присъстваше и проф. Петър Петров, управител на МБАЛ „Св. Мина“. Той благодари на школата по моден дизайн от името на целия екип на педиатрията. Той подчерта, че именно такива моменти на съпричастност ни дават сила да продължим. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?