Следвайте ни

Любимата на Георги: Да му помогнем да живее

viber icon

Пиша Ви това с огромна доза разочарование и огорчение заради отношението на държавата ни спрямо хората в нужда. Бих желала да Ви разкажа една наистина трогателна история, която смятам, че трябва да бъде споделена.

Историята е на 20-годишния ми приятел Георги Китипов, който за съжаление няма възможността да води нормален живот, какъвто водят неговите връстници.

Още на четиригодишна възраст Георги се сблъсква с коварния рак - диагностициран е с левкемия. Малко след вкарването му в ремисия, в следствие на химиотерапия, на деветгодишна възраст му е открит тестикуларен рецидив. С това успява да се пребори, но на 16 му бива открит пореден рецидив - този път на белия дроб.
 
През цялото това време Георги е лекуван тук, в България, където бива подложен многократно на химиотерапия. За съжаление това не е последният път, в който му се налага да мине през това тежко изпитание.
 
Преди няколко месеца, едва две години след като е излекуван, за пореден път ракът се връща. Този път Георги е диагностициран с миелоидна левкемия. Отново бива направен опит да бъде вкаран в ремисия, чрез химиотерапия в хематологията на ВМИ Пловдив, но след два проведени курса става ясно, че ефект няма - вследствие на многократно проведените курсове на химиотерапия, Георги е станал резистентен към химията, с която го лекуват тук.
 
След опит да бъде изпратен в София, за да бъде лекуван там, той бива поставен в инфекциозно отделение, а лечението на основното му заболяване бива забавено. Състоянието на Георги се влошава изключително бързо, а тук помощ не може да му бъде предоставена.
 
Поради тази причина се взима решение да бъде изпратен на лечение в Турция, от където има получена оферта за провеждане на лечение и трансплантация на стволови клетки, което е наложително за състоянието на Георги. Сумата, която се изисква за цялостното му лечение, е 150 000 евро.
 
Започва кампания за набиране на средства, с която успяваме да съберем нужната сума за излесдвания и химиотерапия, която да вкара Георги в стабилно състояние. Химиотерапията е проведена и остава само да се съберат парите за трансплантацията, която струва 110 000 евро, но тъй като тя трябва да бъде извършена възможно най-скоро се взима решение да се подадат документи към здравната каса, от която да ни подпомогнат.
 
Един месец по-късно те дават становище - отказват да финансират трансплантацията под претекст, че тя може да бъде извършена и тук. Както обаче по-горе споменах, състоянието на Георги не се повлиява от препаратите, с които е лекуван в България. В момента той е в Турция, където очаква да бъде извършена трансплантацията и да бъде стабилизиран. Оставащата сума е около 60 000 лева. Единствената надежда, която ни остава, е да съберем останалите средства, които са нужни, чрез дарителски сметки и ДМС.
 
Това е линк към диск със снимка на отказа от здравната каса, офертите от Турция, както и методите, чрез които се набират средства за Георги:
 
Линк към фейсбук страницата: https://m.facebook.com/helpgeorgi
 
Линк към кампанията в ДМС:
 
Бих ви била изключително благодарна ако ни помогнете, тъй като това е единственият шанс на Георги. 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?