Следвайте ни

Лимити в педиатрията няма да има

viber icon

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков увери, че лимити за приема на пациенти в педиатричната болница няма да има. Той допълни, че повечето искания на педиатрите, които тази сутрин излязоха на трети протест, могат да бъдат изпълнени, но в определени срокове.

По думите на д-р Пенков установяването на специален статут на сега съществуващата болница би отнело много време, но бъдещата педиатрична болница, която се изгражда в момента, ще има такъв специален статут.

Планирано е исканията на педиатрите да бъдат изпълнени, заяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков по БНТ. Максимумът за това е две години. Педиатричната болница, която се строи в момента, ще бъде с установен статут, увери той.

Той обясни, че между 10 и 30 март е имало софтуерни проблеми с отчитането на приема на болни, но проблемът сега отстранен.

Има код 17 за детски заболявания. Всички ще бъдат кодирани по него, независимо дали е заушка или хрема. Щом има едно дете нужда да бъде прието в болница, то ще бъде прието в болница, ще бъде лекувано и това ще бъде отчетено в НЗОК, а те ще си получат парите, заяви зам.-здравният министър.

Няма да има ограничения за приема на деца в педиатричната болница, увери д-р Пенков.

Установяването на специален статут на болницата обаче ще отнеме много време, допълни той.

Стъпките за увеличаването на заплатите се взимат една по една, заяви зам.-здравният министър.

 

Източник: Пик

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?