2374
Следвайте ни

Личните лекари искат официален списък на ковид зоните

viber icon

Във връзка с оплакванията на пловдивчани, че личните лекари ги изпращали към спешните кабинети, а не към ковид зоните, д-р Костадин Сотиров коментира, че това се случва при влошено състояние на болните, когато се налага хоспитализация. Обикновено индикация за такава необходимост е сатурация с показател под 93 или наличие на задух при пациентите, които нямат пулсооксиметър, обясни д-р Сотиров. 

За липсата на установена практика на личните лекари да изпращат пациентите си с COVID-19 към ковид зоните д-р Сотиров обвини Общината. Според него липсва достъпна информация, която да ориентира лекарите към кои ДКЦ-та да изпращат болните. ​Той смята, че за целта трябва да бъде изнесен официален списък на звената, където преглеждат и изписват безплатните лекарства.

Тъй като с колегите му се информират най-често от сайта на РЗИ-Пловдив, той предлага да се отправи молба към Регионалната здравна инспекция да публикува тази информация. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?