Следвайте ни

Лекарската колегия избира нов шеф

Георги Цигаровски и Атанас Калчев спорят за поста на Георги Кръстев

viber icon

Лекарите от Регионалната колегия на БЛС в Пловдив ще изберат днес своя нов председател. Това ще стане на насроченото отчетно-изборно събрание на съсловната организация под тепетата, което стартира в 13,30 часа. За мястото на досегашния шеф Георги Кръстев ще се борят двама кандидати. Това са д-р Георги Цигаровски, общопрактикуващ лекар  с над 20-годишен опит в професията, и д-р Атанас Калчев, гастроентеролог от болница "Каспела". Те запазиха мълчание в навечерието на вота и ще говорят направо пред своите колеги на днешното събрание. Не е изключено на самия форум да се появи и трети кандидат. 

Д-р Георги Цигаровски е личен лекар в ДКЦ-4 в Пловдив. Той е собственик на индивидуална практика с 2400 пациенти.  

През 1996 г. завършва медицина в Медицински университет в Пловдив. През 2003 г. защитава специалност по обща медицина. А през 2005 г. взима втора магистратура "Финансов мениджмънт" в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". След дипломирането си работи като терапевт в Четвърта поликлиника, сега ДКЦ-4. Той е хоноруван асистент към Катедрата по обща медицина в Медицинския университет в Пловдив. Д-р Цигаровски е зам.-председател на Българския лекарски съюз в Пловдив.

Д-р Атанас Калчев е гастроентеролог от болница "Каспела". Той е един от водещите специалисти в своята област.  Притежава богат опит. Според информация от средите на БЛС най-вероятно новият председател ще покани своя съперник да му стане заместник. /Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?