Напрежение в екипа на Онкото заради избора на нов шеф

Сред колектива на Комплексния онкологичен център отново тлее напрежение в навечерието на предстоящия избор на нов управител. Медиците се опасяват, че конкурсът отново ще се превърне в задкулисна игра на политиците. Те припомнят, че в предишните години управителите са сменяни твърде често, обикновено заради различни настроения на местните партийни велможи.    

"Тези рокади и съпътстващите ги скандали и протести поставят екипа под напрежение. Много ценни кадри напуснаха. Въпреки това лекарите, медицинските сестри и санитарите не загърбиха и за миг грижите за пациентите.  Онкоцентърът е изключително важно здравно заведение и не бива да се превръща в заложник на нечии интереси", коментират медици. От екипа дори са подготвили подписка до администрацията и Общинския съвет с настояване да не се създава напрежение около избора на нов директор. Медиците настояват той да бъде проведен прозрачно, при спазване на етичните норми и законността. 

47 690 души са диспансеризирани през 2019-а

През миналата година в Комплексния онкологичен център  са диспансеризирани 47 690 души. 31 691 са от Пловдив и областта, от  Пазарджик и областта  - 9253, от Смолянска област - 3677, а от други региони - 3069.

През 2019-а новозаболелите в Пловдив са 3421, в Пазарджик - 979, в Смолян 435, от други региони - 680. Починалите  от рак през миналата година са 2743 в Пловдив, в Пазарджик - 887, в Смолян - 323, а 112 са от други региони. Всички те са минали през Онкодиспансера. Това показва колко важно е лечебното заведение за болните не само в Пловдивска област, а и за пациентите от цялата страна. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Иво

Иво

08.07.2020 | 13:20

Браво на медиците! Не позволявайте политически назначения!

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?