Следвайте ни

Куриоз: Медицински център - 6 пак остана без шеф

viber icon

Медицински център - 6 ЕООД отново остава без шеф  и общината по най-бързия начин иска да проведе конкурс.  Д-р Веско Стоилов,  който  на 24 септември беше избран   за временен управител, на 13 октомври е депозирал молба за напускане, като се е позовал на лични причини. Това става ясно от предложението на зам.-кмета Величко Родопски до Общинския съвет.  Предишната шефка на МЦ - 6 също се е отказала да ръководи поликлиниката, въпреки че временно изпълняваше длъжността до провеждане на конкурса. Тя  беше  посочила лични причини. 

Зам.-кметът изтъква, че спешните мерки спрямо  МЦ - 6 са необходими, защото финансовото положение на  Центъра е тежко. Затова настоява да се проведе конкурс за избор на титуляр, който да поеме сериозно, с договор за три години здравното заведение.  Основните условия са кандидатите да имат висше образование по медицина степен магистър и най-малко пет години лекарски стаж. 

Поликлиниката започна стремглаво да пада надолу, след като на нейното място на ул. "Любен Каравелов" до мол "Марково тепе"  бившата градска управа реши да построи многоетажен паркинг. Сградата беше в добро състояние и след ремонт, а според медиците имаше достатъчно много пациенти, за да работят добре. С решение на Общинския съвет поликлиниката беше преместена в сградата на МБАЛ "Св. Мина", а дейността <210> съкратена. Така от Диагностично-консултативен център общинското дружество беше преобразувано в Медицински център с по-малко функции и пациенти, а съответно и приходи.

През август в МЦ - 6  нямаше кой да разпише заплати и те се забавиха почти с цял месец, както "Марица" писа. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?