Следвайте ни

Критерии на МЗ ще определят кога затягаме и разхлабваме мерките

viber icon

Министерство на здравеопазването подготвя критерии за затягане или разхлабване на мерките, предвид развитието на ковид ситуацията в страната. Това обяви служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров след срещата си с еврокомисаря по здравеопазването и храните Стела Кириакиду. 

Това означава, че според броя на заразените и този на ваксинираните мерките ще се променят. Актуализацията на ограниченията – тяхното налагане или отпадане, ще се прави веднъж седмично. Ще се има предвид и обстановката в останалите държави. 

За подобни критерии се настояваше още по време на предишния ни парламент. 

По време на еднодневното посещение на еврокомисаря Кириакиду двамата с министър Кацаров посетиха мобилен ваксинационен пункт в центъра на София, както и пункта за имунизиране в УМБАЛ „Св. Анна“. 

Тъй като България изостава в процеса на ваксиниране от останалите държави в ЕС и интересът на българите към ваксините е по-нисък, предстои да взаимстваме опит от другите страни членки, които вече са ваксинирали по-голямата част от възрастното си население. Очаква се така да успеем да развием по успешен начин информационната си кампания за ваксините. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ужас

Ужас

17.06.2021 | 16:09

Това служебно правителство нещо се обърка! Задачата му е само и единствено да организира изборите! Не може да налагате правила,защото след по-малко от месец ще има друг министър. После не се чудете защо българите не вярват на ваксини и ред! Няма единомислие. Излиза един и приказва нещо си,след него друг,който обяснява точно обратното! Ей за това България никога няма да се оправи!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?