Следвайте ни

Ковид не отстъпва! 80 на сто от леглата в МБАЛ "Св. Пантелеймон“ са заети

viber icon

„Все още не може да се усети някакво отслабване на натиска на третата вълна на пандемията. В нашата болница КОВИД-отделението все още е почти пълно – от 50 легла, към момента са заети 40“. Това съобщи управителят на общинската МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Константин Сапунджиев. Той препоръча по време на празниците хората да останат дисциплинирани и да спазват превантивните мерки, за да няма нов бум на заболели.

Той допълни, че в лечебното заведение има и три напълно оборудвани легла за тежките случаи, а от миналата година болницата разполага и с мобилен рентген тип „Кугел“, който оказва безценна помощ на специалистите. Апаратът е последен модел, произведен през април 2020 година и бе дарен от бизнесмена Петър Манджуков.

„Този апарат е наистина много полезен за нашата болница. Използваме го не само в КОВИД-отделението, а и в останалите. Доволни са и пациентите, които се намират в реанимацията, защото не трябва да ги транспортираме, а рентгеновите снимки се правят на място“, каза още д-р Сапунджиев.

МБАЛ „Свети Пантелеймон“ вече има договор за финансиране на лечението на тежките случаи. „Доволен съм, че успяхме да се договорим с РЗОК – Пловдив да бъдат сключени договори по приложения 3 и 4 за финансиране на лечението на тежките клинични случаи. Това със сигурност ще се отрази благоприятно както на болните, които се нуждаят от специализирани медицински грижи, така и на общото състояние на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, коментира шефът на общинското здравеопазване Калин Калинов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?