Кои са четирите варианта за шеф на Онкото в Пловдив

Най-малко три варианта за управител на КОЦ - Пловдив могат да бъдат разиграни на утрешната сесия в Общинския съвет. Единият е мнозинството да избере проф. Янева за шеф, вторият - местният парламент да  назначи временен управител до провеждането на нов конкурс, след което  ресорният зам.-кмет Илия Кирчев да оттегли предложението за избор на титуляр. Според третия вариант до конкурса остава сегашният шеф на Онкото д-р Парашкев Цветков.

Четвъртият допуска на сесията за титуляр да бъде избран вторият в класацията на комисията. Това е доц. д-р Тихомир Дерменджиев, който преди беше зам.-изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Георги", а сега преподава микробиология в Медицинска академия - Пловдив. В последните дни се разбра, че именно той е фаворитът на шефа на Дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов.

"Ако не ги е страх от правосъдието, поне да имат страх от Господ. Ако потвърдят резултатите на конкурсната комисия със своя вот, това  ще бъде грях спрямо тези многострадалци, които се лекуват в Онкодиспансера", коментира Калинов пред "Марица" за евентуалния избор на класираната на първо място проф.  д-р Марианна Янева.  

Той предупреди, че ако съветниците изберат проф. Янева и тя бъде обвинена, лично ще изкара имената на тези, които гласуваха за нея.  Вотът на сесията ще е публичен. Шефът на дирекцията допълни, че на събеседването е попитал проф. Янева защо е подписала договора и не осъзнава ли, че може да бъде подведена под отговорност. Тя му е отговорила, че така <210> бил препоръчал адвокатски съвет.

Според д-р Калинов доста от  медиците, които напуснаха Лъчетерапевтичен комплекс за няколко месеца на временното управление на проф. Янева, са споделили, че биха се върнали, ако я няма. На Онкодиспансера му е нужна здрава административна ръка, счита шефът на общинското здравеопазване. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Ваня

Ваня

11.09.2020 | 00:23

Д-р Калинов ЛЪЖЕ нагло!Професор Янева започна работа в КОЦ,защото "най-кадърните" от Лъчелечението на КОЦ заминаха за "Новото злато на Панагюрище",но и оттам напуснаха.Защо ли?

Отговори
0 0
лекар

лекар

09.09.2020 | 11:34

Да се проведе честен конкурс. Стига кака и батьо.

Отговори
1 0
лекар

лекар

09.09.2020 | 10:44

Стига политика. Искаме сегашния и сме се подписали.

Отговори
1 0
ИВА

ИВА

09.09.2020 | 10:08

ГОСПОДА , ОНКОТО СИ ИМА КАДЪРЕН И ЧОВЕЧЕН УПРАВИТЕЛ , ВИЕ КАКВО ПРАВИТЕ , Я ПОПИТАЙТЕ ПАЦИЕНТИТЕ И ЛЕКАРИТЕ , ТЕ ДА ВИ КАЖАТ ?

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?