Следвайте ни

Каназирева: Транспортна болница в Пловдив с безупречна организация за COVID-19

viber icon

Транспортна болница в Пловдив е изцяло подготвена за консултиране и приемане на пациенти със съмнения за COVID-19, съобщи областният управител Дани Каназирева. Тя уточни, че по информация на директора на лечебното заведение д-р Павел Павлов, в разкрития денощен приемен кабинет има осигурено дежурство на лекар, две медицински сестри и санитар. Пациентите се приемат по специален алгоритъм, като  дежурният екип  е с предпазни облекла и защитни средства.

По думите на областния управител в  болницата е създадена безупречна организация от влизането на пациента през портала до настаняването му в болнична стая.  Коридорите са ясно обозначени с ленти и надписи, за да бъдат разделени потоците пациенти  и да се изключи всякакъв риск. По същия начин са определени и обозначени с надписи два отделни товарни асансьори - само за потенциално заразени с коронавирус. Припомняме, че екипът на болницата получи дарение от предпазни облекла –най-висок клас, шлемове, очила и маски от Областния щаб.

„Много благодаря на целия екип на Транспортна болница. Знам, че и на тях не им е лесно, че и те се страхуват, но са на своя пост. Точно затова им благодаря, за готовността и за сигурността, която ни дават със създадената  организация в болницата“, подчерта Каназирева.

Директорът на болницата обясни, че портиер, който е в кабина и няма пряк контакт с хората,   по телефона съобщава на дежурния екип, че има болен за преглед. Пациентът получава предпазна маска. С влизането в кабинета му се измерва температурата. Той съобщава за оплакванията си, след което отговаря на специален  въпросник за симптомите, дали е имал контакти с потенциално заразени, дали е пътувал в чужбина и др. В кабинета има осигурен и пулсов оксиметър, с който се измерва насищането на кръвта с кислород. След обстоен преглед се преценява дали болния ще бъде приет в отделението или ще му бъде назначено домашно лечение.

 Д-р Павлов уточни, че всеки пациент насочен за домашно лечение, получава документ за прегледа, рецепта  и указания как да следи състоянието си , а при влошаване, да потърси личния си лекар, който да го насочи към болница. В случаите, когато лекарят прецени, че се налага хоспитализация, още в кабинета на болния се взима проба за тестуване за COVID-19, прави му се ЕКГ / електрокардиограмата /и санитар го придружава до отделението, определено за лечение на коронавирус,  за изолиране  в стая. На болния се взимат допълнителни кръвни изследвания, минава на рентген и му се назначава лечение. Всичко това при спазване на санитарно-хигиенните изисквания с необходимата дезинфекция  и според разписаните правила за работа в болницата.

„Според създадената организация  в болницата на седмия етаж е отделението за болните, а на четвъртия етаж е обособена хотелска-битова част с всичко необходимо, където персоналът, ако се наложи, може да  остане в рамките на 10 дни без да напуска болницата , сменяйки се на четири часа в режим на работа. Това се прави  със съгласието на самия персонал и с цел екипите да придобият ритъм на работа и в реална и усложнена ситуация, да се реагира бързо и адекватно. В първите екипи са включени шефовете на отделенията и  някои от старшите сестри, които ще могат да оказват психологическа и всякакъв  вид друга подкрепа на колегите си при усложнена обстановка“, обясни д-р Павлов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

полк. Ставрев

31.03.2020 | 17:48

Като ги гледам на снимката как са облечени почти по домашному и с тия смехотворни маски за еднократна употреба, не разбирам областната управителка за каква готовност говори и какви алгоритми и механизми й се въртят из пълната с вятър глава. Госпожата има спешна нужда от консултация с психиатър, защото явно не различава действителността от илюзиите, с които се опитва да баламосва пловдивчани. Всеки ден, в който тя е начело на Областния щаб и има сериозни отговорности, от които й се подгъват крачетата и й се набръчква челцето, вредите за града и хората ще нарастват. Тази одеозна персона няма място на този пост. Най-добре да си остане вкъщи

Отговори
6 0

Господин Пенчев

31.03.2020 | 17:39

Политическият анализатор е брилянтен. Познава прекрасно ситуацията в Пловдив и характера и житието на г-жа областната. Описва истината за начина, по който тя влезе в политиката и пътя, който измина, благодарение на неполитическите си умения. От самото си начало тя е инструмент на интересите на един едър бизнесмен, нищо че е нисък и тантурест. Той успя да програмира патологичната амбиция на госпожата и я превърна от треторазрядна обитателка на бардак в политически въжеиграч на местно ниво. Но липсата на повече капацитет ограничи значително нейното влияние. Освен това, превъзходството на основния й опонент Славчо Атанасов, срещу когото беше пусната да се бори с цената на най-нечистите номера и измами в политиката е непреодолимо и не е по силите й. Но тя все още изпълнява основната си функция - деструкция и унищожение. Навремето се опита чрез Бойко да отстрани Тотев, след това унищожи политическите структури на Кунева, после измами пловдивчани на последните избори, като манипулира екзитпола във вреда на Атанасов, като така на практика направи Зико кмет на Пловдив. Госпожата е нещо като наемен убиец, срещу пари и власт изпълнява нечисти поръчки в политиката. Но в сегашния момент се заклещи в ситуация, която не е по нейната скромна мярка. И този път ще плати най-високата цена. Дните й в политиката са преброени. Но тя изпусна възможността да ги изпълни поне с малко респект и достойнство. Напротив, успя да се покрие с позор и на финала ще бъде един крещящо грозен и вмирисан политически труп.

Отговори
5 0

политически анализатор

31.03.2020 | 17:09

Чудя се какво толкова се вързвате на Каназирева.Тя е един елементарен полетически аванюрист и нагаждач според об становката.Вполитиката търси слаби мъже и бизнесмени и се впива в тях , като кърлеж.Вашият Зико , ако и да е като Кличко е слаб мъж и Каназирева се впи, като пиявица в него.Помислете, без да коментирам качествата им като кметове, защо номерата на Каназирева не минаваха при Славчо Атанасов и Тотев?!?!. Напротив, те използваха нея Атанасов правилно не и обръщаше внимание, колкото и да го плюеше , а Тотев я предизвикваше и тя изпадаше в смешни истерии.Момичето е елементарно.Най-вероятно е карало тежко детство и си търси закрилник.Затова е толкова елементарно агресивна и истерична.В софийската политика не би преживяла и два дни. Но едно пожелание. Сега, поради политическата наивност на сегашния кмет , тя е областен управител и може да нанесе не малко поражения, не бих казал на града, колкото на авторитета на кмета.Колкото по-бързо се разделите с нея, толкова по -добре за всички

Отговори
6 0

НЕЗАБАВНА ОСТАВКА

31.03.2020 | 16:40

NO COMMENT...........

Отговори
3 0

един , спазващ карантината

31.03.2020 | 16:22

Това чудо, нали спираше с изявленията.Поредната и врътка.Това да не ти е пилона ма како. Айде, като нас под карантина в къщи или поне малко да си полезна , отивай , като санитар при болните лекари и сестри , които от некадърността си ги зарази.

Отговори
4 0

Н.Радев

31.03.2020 | 16:16

Не я уволнявай г-н Борисов. До изборите колко още неразбории ще стори, че БСП за първи път ще има шанс в Пловдив.

Отговори
5 0

Али Джяфер

31.03.2020 | 16:05

ГЬОНСУРАТ Е ТАЯ.Преведено от нашия турски, човек без лице , тоест, без чест , съвест ,срам , почтенност, достойнство . Чел съм ,че подобно е при японците.Там когато човек се омаскари,японците казват- той си загуби лицето.Ей такава е нашата управителка.Оттук нататък тя ще върви от зло към зло.Спиране няма.

Отговори
5 0

Отвратет

31.03.2020 | 15:52

Нали нямаше да правиш изявления. Мале, по-голям наглец от тая няма. Пак снимки и пиар.Просто и нахално. Тая сигурно ще се снима и с умрял човек от корона. Боже, разкарай тази жена от Пловдив. Няма ли кой да я уволни?

Отговори
7 0

вирусолог

31.03.2020 | 15:46

Болницата е безупречна,Колкото ти е безупречна работата на щаба.И как да е безупречна,като го ръководиш ТИ.. Във всички обастни градове щабовете се оглавяват от професионалисти.Само тук си ТИ. Я ми кажи каква е разликата между вирус и бацил.? И чумата ,например, вирус ли е или бацил? И ТИ ще ми отговаряш за щаб, от който зависят 360 хил.души.Мисля ,че не си за моята специалност, а за колегите психиатри.

Отговори
7 0

Вирус

31.03.2020 | 15:55

Трябва да се пише до Бойко. Да се съберат подписите на пловдивчани - тази напаст да бъде уволнена.

Отговори
7 0

марица,май ще ви кажа сбогом , заради тая

31.03.2020 | 15:32

Оле......пак ли тая. Веднага сменям сайта

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?