Следвайте ни

Каназирева: Имаме добра организация за лечение на COVID-19, да спазваме мерките

viber icon

В здравните заведения в  Пловдив и областта  е създадена необходимата организация, за да се отговори на новата вълна на заболеваемост от ковид. Още преди да се стигне до новите мерки, Медицинският щаб взехме решение за увеличаване на леглата в 20-те болници в областта, като терапевтичните са 1163, от които за интензивно лечение – 108. В момента свободните легла в ковид отделенията са 296, от тях 34 интензивни.

Това заяви в първия ден от новия локдаун Дани Каназирева. 

Тя припомни, че в областта от 20-те болници, които обслужват пациенти с ковид, 10 са частни, 6 – общински и 4 – държавни.

„Този модел на солидарност показа, че работи в полза на всички, които имат нужда от лечение вече 1 година и аз благодаря на всяка една болница и на медиците на първа линия за отговорността“, допълни Каназирева.

По думите й вече са възстановени в пълен обем и леглата, гарантирани само  за Спешна помощ, които в момента са 100. Възстановен е и графикът за хоспитализации на тежките случаи, които се нуждаят от интензивно лечение. 

„В момента най-сериозно е положението в общинската болница в Карлово, екипите обаче се справят. Тежките случаи се транспортират в УМБАЛ „Свети Георги“. Усложнява се ситуацията и в МБАЛ “Първомай“, за които сме взели решение пациентите в тежко състояние да се поемат от УМБАЛ „Еврохоспитал“ в Пловдив, обясни Каназирева.

Тя допълни, че хоспитализациите в четирите общински болници от последните дни вървят наравно с тези от пловдивските.

През изминалата нощ от 233 повиквания към "Спешна помощ" 54 са били свързани с ковид. Хоспитализирани са 14 болни в областта и 18 в Пловдив, оставени на домашно лечение са 22.

Лечебните заведения на територията на областта са снабдени с необходимите предпазни облекла и лични защитни средства като комуникацията с Медицинския щаб е ежедневна.

„Ще продължа да правя всичко, което е по силите ми, защото в сегашната ситуация по-важно от здравето няма. Не трябва да създаваме паника, но и не бива да подценяваме ситуацията. Не бива  да се допуска риск за лечебните заведения в Пловдив и областта. През цялата пандемия се опитвам да пазя баланс. Винаги съм подкрепяла търговските обекти и центрове и съм се опитвала да ги защитя като същевременно не допускаме риск за ситуацията в Пловдив и областта и за здравето на хората", заключи  Каназирева.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

ХХХ

ХХХ

22.03.2021 | 17:14

Пловдивчани дотук ли стигнахте, това мазно симитлийско селянче да ви лъже и защитава интересите ви...

Отговори
0 0
Ехаааа

Ехаааа

22.03.2021 | 17:00

Най-голямата изборна измамница в историята на България и Пловдив - "Случаят Каназирева" - изучават я вече в учебниците по социология, как се изгражда схема за манипулиране на екзитпола на четири агенции едновременно.

Отговори
1 0
Ганчо

Ганчо

22.03.2021 | 16:58

Думите му лъжливи, името му фалшиво, биографията му подменена, лицето му фотошоп - и то депутат иска да става...

Отговори
1 0
Офффф

Офффф

22.03.2021 | 16:57

Ти още ли си тука, ма?!?

Отговори
1 0
Пенчев

Пенчев

22.03.2021 | 16:56

Така, така. Най-добра си в рекордите на Гинес - благодарение на твоята некадърност, в Пловдив се разболяха повече лекари, отколкото пациенти. Защото на теб от даване на интервюта, не ти остана време да осигуриш предпазни средства за медиците. Заради това малоумие умряха хора. Ти сега се катериш по техните трупове. Мършояд такъв.

Отговори
2 0
Изборен спец

Изборен спец

22.03.2021 | 16:31

Ако тая се скрие ще изкара по-добър резултат

Отговори
2 0
Виждаме,виждаме....лъжите не стават истина

Виждаме,виждаме....лъжите не стават истина

22.03.2021 | 16:27

Докога ще ни лъжеш бе моме.

Отговори
2 0
94235

94235

22.03.2021 | 14:24

Каква мазна лисица си! Как не ти е неудобно да се показваш! Рядка отврат си!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?