Следвайте ни

Как върви ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдив? Ето отговора ВИДЕО

viber icon

Все повече пловдивчани избират да защитят себе си като се ваксинират. По данни на единния информационен портал имунизираните с две дози с Pfaizer, Modrena и Astra Zeneka или една с Янсен в областта са 103 922.

Според директора на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов темпът на увеличаване се дължи на нарастващата бройка на заболелите от COVID-19. Той е категоричен, че няма как това да се дължи на пътуванията в чужбина, защото летният сезон е към края си. 

"Недостатък в досегашната национална политика за имунизиране е, че липсва пълноценна информационна кампания. Всеки един би се ваксинирал, ако бъде добре информиран“, каза д-р Калинов. Единствено по този начин можело да се пребори голямата вълна от фалшиви новини, която залива интернет пространството.

Според него смъртността в държави като Великобритания и Израел е ниска именно заради повечето имунизирани. "Ваксината не предпазва от заболяването, но предпазва от тежки случаи, както и от смъртни случаи“, подчерта д-р Калинов и призова хората, които са загрижени за здравето си, да се боцнат. 

В общинските заведения в Пловдив има разкрити 8 имунизационни центъра. Общинският център в ДКЦ2 пък работи с постоянен екип и освен, че извършва имунизации, поема и част от Спешна помощ. На терен продължават да бъдат и мобилните имунизационни екипи. 

Не се обмислят ограничителни мерки в областта засега.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Поредният търгаш

Поредният търгаш

17.08.2021 | 15:36

Тоз неадекватник що е без маска ?

Отговори
1 1
456478

456478

17.08.2021 | 13:55

НАЙ-ваксинираните нации -с най-терористични мерки! НЕ,благодаря!

Отговори
8 2
Евереин - Поздрави от Израел

Евереин - Поздрави от Израел

17.08.2021 | 13:39

Или по-друг начин казано - това Ви чака: http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2463787

Отговори
3 4
0977542

0977542

17.08.2021 | 13:36

Мерките ще са след дъжд качулка,както винаги. Относно високата смъртност.... Който каже,че лекарите знаят как да лекуват ковид лъже най-безпардонно. Самите лекари казват,че не знаят как да го лекуват. Влизаш в болница,започват с кръворазреждащо и антибиотик. Не помага този антибиотик изписват друг. И така или докато се оправиш или умреш. Защо лъжете,че знаете за този вирус достатъчно? В световен мащаб почти нищо не се знае. За това умират толкова много. Така,че не заблуждавай хората. Те за това не ви вярват . Затегни мерките и не се прави на бог!

Отговори
6 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?