Следвайте ни

Кадрите не достигат: Глад за медицински специализанти по три ключови направления

viber icon

Специализанти в медицинските направления "Кардиология", "Педиатрия" и "Интензивно лечение" са най-търсени в Пловдив. Това показват публикуваните свободни позиции от Министерството на здравеопазването. 

От началото на тази година 13 болници са обявили общо 19 места за специализанти по кардиология, 9 болници искат да обучават 10 души за нефролози и най-много - 28 болници, са заявили места за специализанти по анестезиология и интензивно лечение. Това е обяснимо поради недостига на тези специалисти и желанието на повече лечебни заведения да си обучат собствени кадри, които по възможност да задържат след това на работа. 

УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив е направила заявка за трима специалисти по кардиология, а УМБАЛ "Пловдив" - за един.

Трима педиатри се търсят от УМБАЛ "Свети Георги". 

За интензивно лечение УМБАЛ "Свети Георги" търси двама специализанти.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Десислава

15.05.2020 | 09:16

В близко бъдеще липсите ще стават още по-големи ! С безобразната промяната на таксите много студенти ще прекъснат, а тези, които успеят да издаянат някак си със сигурност ще си избиват парите някъде в чужбина! МОН или МУ Пловдив защо не направят таксите 30 000 за година? Така може да има повече кандидати! Държава на АБСУРДИТЕ !!! Хем имате липса, хем сами ги принуждавате да не учат или работят тук !!!!!

Отговори
3 0

Гергана

14.05.2020 | 21:34

И във връзка с това, МУ Пловдив повиши таксата за идващата 2020/2021 година на студентите по Медицина, платено обучение с 3500 лв (от 7000 на 10 500) Браво! Нямам думи.... Страхотен начин да задържим кадрите в България :)

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?