Следвайте ни

Кацаров остава здравен министър и в редовен кабинет, ако му разрешат реформа

viber icon

Служебният министър Стойчо Кацаров има желание да се ангажира с реформи и като министър в редовен кабинет, ако за такива има съгласие. Това заяви той в интервю пред Центъра за защита на правата в здравеопазването, където до скоро работеше. 

Очевидно намеренията му са се променили в хода на мандата му като служебен министър, тъй като в началото на назначаването си той отхвърляше такава възможност. 

От интервюто, публикувано на сайта на ЦЗПЗ става ясно, че предстои окончателното разрешаване на проблема с преосвидетелстване на хора с трайни и необратими увреждания. Това ще се случи до края на седмицата когато проектът за Наредба ще бъде поставен за обществено обсъждане, коментира мин. Кацаров. 

По отношение на необходимостта от изграждане на детска болница той не изключва варианта „Лозенец“ да стане детска болница. Той коментира още, че „трябва да има цялостно решение по този въпрос, в това число и изграждането на нова детска болница, защото сега съществуващата не е подходяща и в това са убедени всички.“

Според интервюто, предстои нововъведената от мин. Кацаров дирекция, която да защитава правата на пациентите, да започне работа веднага след приключване на общественото обсъждане. Целта е да се стимулира конкуренцията между болниците, така че лечебните заведения да зависят изцяло от избора на пациентите къде да се лекуват. Мин. Кацаров разчита още, че качеството на здравеопазването ще се вдигне, когато пациентът стане „активен участник в контролната  дейност, например като сигнализира за отчетена, но неизвършена дейност.“ Според него е недопустимо да няма такава дирекция, тъй като преди всичко администрацията трябва да се грижи за правата на пациентите. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Фигуранта вън

Фигуранта вън

02.08.2021 | 12:22

Това е край за народа, ако остане кацата.

Отговори
0 1
Оставка, Кацаров!

Оставка, Кацаров!

24.07.2021 | 12:15

Оставка, Кацаров!

Отговори
19 9
Мрачно

Мрачно

22.07.2021 | 15:46

Много мрачно бъдеще ни очаква! Господи, върни се в България.

Отговори
27 8
Сашо

Сашо

19.07.2021 | 16:03

Всички лъжци на Радев са едни и същи,и пладнешки разбойници

Отговори
36 17
Мишж

Мишж

22.07.2021 | 10:31

Хейтър

Отговори
7 3
Жоро

Жоро

18.07.2021 | 08:36

Дано не го оставят! Ще ваксинира и бебетата. А говореше друго преди да се облажи с министерския пост...

Отговори
22 15
Траян

Траян

04.07.2021 | 21:28

Имаше една приказка: "Какво разбира магаре от военна музика?". Същата история е и другаря Кацаров с медицината, пандемията, ваксинирането... Пази боже

Отговори
46 18

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?