Следвайте ни

Жена сбъдна мечтата си за нормално раждане след цезарово сечение

viber icon

Нормално раждане след цезарово сечение е мисия възможна. Така екипът АГ "Селена"  сбъдна мечтата на Кристина да усети и участва в раждането на второто си дете. Малката Бориса се появи на бял свят на 1 ноември с тегло от 3 680 грама и дължина 51 сантиметра под грижите на екипа в състав: д-р Матев, д-р Бачуров, неонатологът д-р Ана Миовска и акушерка Ракова.


Кристина минава през няколко лекари, които й отказват да опитат физиологично раждане. Причините са предишно секцио и 40-годишната възраст на бъдещата майка. Упоритостта на Кристина я довела в болница „Селена“, където среща разбиране и желание да бъде подкрепена мечатата й да усети появата на бебето си по максимално естествен начин. 


Раждането, водено от д-р Матев, мина съвсем гладко. Въпреки, че не пожела да бъде обезболена, майката разказва, че относително трудната част била концентрирана в последния около половин час, когато контракциите били най-силни. „Разликата в усещането между двата вида раждане е несравнима. Емоцията е друга, себевъзприятието е друго. Много по-лесно е и възстановяването след нормалното раждане“, споделя Кристина. И дава кураж, че нормалното раждане след секцио може да бъде възможно. 


С огромно нетърпение чакаше малката си сестричка батко Ростислав, който декември ще отпразнува шестия си рожден ден.
Пожелаваме на прекрасните дребосъци да наследят това желание за преследване на мечтите си и енергия да ги случват по най-прекрасния начин!

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тони

Тони

05.11.2020 | 22:56

Да са живи, здрави и щастливи!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?