Следвайте ни

Известният цигулар Мичо Димитров победи коронавируса

Избухването на заразата заварва музиканта до Ухан

viber icon

Коронавирусът не подмина и мен, но  го победих. благодарение на лекарите от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ и на семейния ми доктор вече съм в отлична кондиция. Това сподели концерт-майсторът на Оркестъра на Държавна опера в Пловдив Мичо Димитров. 

Той добави, че вече е в отлична кондиция благодарение  на лекарите от болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ както  и на семейния си доктор

Музикантът разбрал, че е заразен малко след Димитровден. В първия момент му било трудно да повярва, че е станало след концерт, когато за няма и 5 минути разговарял с колежка. Дни след това тя постъпи в болница, а аз получих телефонно обаждане с препоръка да се изследвам, разказа Димитров.

Тестът му се оказва положителен, малко след това получава и първите симптоми – парене и смъдене в очите, болки в мускулите и много силна обща отпадналост. „Нямах нито температура, нито кашлица и личният лекар ми предписа пробиотици, витамини, лекарствени продукти за разреждане на кръвта.

Пиех всичко старателно, но противно на надеждите за оздравяване точно в края на карантината състоянието ми се влоши – 3 дни бях толкова омаломощен, че не можех да стана от леглото“, разказа той. Тогава приятели го съветват да провери дали не развива безсимптомна бронхопневмония.
Веднага търси помощ в „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“, защото има пълно доверие в професионализма на всички медици, които за пореден път се отнасят с него изключително професионално, внимателно, грижовно и доброжелателно. В двете лечебни заведения му правят серия от изследвания, които отхвърлят каквито и да било усложнения, а скенерът установява, че белите му дробове са чисти.

„Нямам думи да изразя своята благодарност за техните усилия и отзивчивост. Резултатите много ме зарадваха, но останах впечатлен от старшата медицинска сестра на COVID-отделението Биляна Нечева, която ме пое от входа и ме придружаваше за всички назначени изследвания.  Специални благодарности и за екипа на отделението по Образна диагностика, които освен професионалисти, са безкрайно любезни и мили хора“, каза Димитров.

Мичо Димитров сподели, че неговите приятелски отношения с мениджъра на МБАЛ „Медлайн“ доц. Невен Енчев Голденбург имат дълга история и корените им трябва да се търсят в ученическите години на световноизвестния цигулар.

Дълга е историята му и с коронавируса – от появата му в началото на 2020-а година, която Мичо посреща в Китай, по-точно в района на Ухан, откъдето тръгна коварният вирус. Слез връщането си в България боледува няколко пъти. При всички случаи се притеснява да не е COVID-19, но тогава тестовете му са отрицателни.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?