46
Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО! Затягат мерките в София, ето ограниченията

viber icon

Столичната регионална здравна инспекция издаде заповед за затягане на противоепидемичните мерки в София заради повишената заболеваемост от COVID-19.

Преустановяват се груповите присъствени извънкласни дейности и занимания, както и занятията в езикови и образователни центрове, занимални и места за личностно развитие. Ръководствата на училищата ще трябва да предприемат мерки за преминаване на ротационен принцип на обучение, ако се наблюдава увеличение на заболеваемостта.

Забраняват се и семинари, изложения и конференции.

Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти) могат да се провеждат при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на дистанция от 1.5 м и задължително носене на маски. В музеите и галериите ще се допускат не повече от 1 човек на 8 кв. м., маските също ще са задължителни.

Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито ще се провеждат без публика. 

Непълнолетните ще могат да посещават търговски центрове, включително моловете, само с придружител.

Всички работодатели трябва да организират работния процес на служителите в дистанционна форма, където това е възможно. Ако не е, на съответното работно място трябва да се провеждат засилени противоепидемични мерки, включително филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена и недопускане на служители или външни лица със симптоми на остри заразни заболявания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Анонимен

Анонимен

13.10.2021 | 04:29

Централна заповед да пуснат за ДО за училищата, какво е това прехвърляне на директорите?? И това с ротациите е пълна безотговорност отново. Отврат@[email protected]

Отговори
2 2
помакът Пенев

помакът Пенев

12.10.2021 | 19:36

Това, колко пъти ще го качвате?

Отговори
6 2
Налей ми

Налей ми

12.10.2021 | 18:58

Първо затварят училища, ...а кръчмите кога?? Кое е по-важно???

Отговори
15 3
Анонимен

Анонимен

13.10.2021 | 04:40

Какво общо имат училищата с кръчмите, че с тях все сравнявате? Училищата са задължителни, а на кръчма се ходи ПО ЖЕЛАНИЕ и всеки си преценява и поема сам риска, големи хора са посетителите, не са деца! А училищата е редно първи да затварят- първо децата трябва да пазим, големите-би трябвало да могат да се пазят сами!

Отговори
5 3
Де мерки и теглилки де

Де мерки и теглилки де

12.10.2021 | 18:13

Баш майстор на мерките е Майн Фюрер Скоро Много скоро той ще вземе мерките и теглилките в свой ръце и ще ни освободи от чифутщината лакома мързелива подла и ненаситна завинаги Защото вече има опита зад гърба си

Отговори
9 3
Призрак

Призрак

13.10.2021 | 09:16

Момко ти в кой свят живееш ?

Отговори
0 0
Цирк

Цирк

12.10.2021 | 18:09

А кръчмите бачкат на ГрЪм хахаха ЕвАси мерките

Отговори
17 5
Батко

Батко

12.10.2021 | 17:35

Мерки хубаво, ама контролът в Русия?

Отговори
7 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?