Извънредно: Вижте дали удължават грипната ваканция

Общата грипна ваканция за училищата, която е заради вирус тип Б, няма да бъде удължена. Възможно е това да се случи в отделни области или общини, заяви образователният министър Красимир Вълчев пред Нова телевизия.

Той даде пример с Пловдив и Велико Търново, където вече имало взето решение за удължаване с два дни. Повишила се е епидемичната стойност в София, ден за ден се решава и не е изключено да се удължи ваканцията и в столицата, допълни министърът. От изток на запад се повишавали стойностите на заболеваемостта.

В момента не се обсъжда взимане на пролетната ваканция за учебно време, каза Вълчев. Средно 10-12 са дните, които децата са отсъствали, преструктурират се програмите и все още учебният материал може да бъде взет, ще е за сметка на упражненията, обясни той.

Не се обмисля удължаване на учебната година, нито промяна на датите за матурата, по-скоро от изпитния материал щели да отпаднат последните теми от учебните програми.

Ще бъдат обсъдени варианти за дистанционно обучение там, където то е възможно - с виртуални класни стаи, с провеждане на самоподготовка и упражнения с виртуална връзка с учителя, чрез проектно обучение, обясни още министърът.

Временно са спрени всички групови дейности на училищата, а тези 5 дни, които те имат за екскурзии и зелени училища, били вариант за удължаване на учебните часове.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
МАРИЯ

МАРИЯ

11.03.2020 | 09:45

ГРАЖДАНСКАТА МИ ПОЗИЦИЯ Е ,ЧЕ РЕШЕНИЕТО Е НЕОБМИСЛЕНО.НО. ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ НЕГО МОГАТ ДА БЪДАТ СЕРИОЗНИ И НЕОБРАТИМИ.ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ВПОСЛЕДСТВИЕ СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА.ПО ДОБРЕ ПАНИКА И ПРЕВЕНЦИЯТА ОТКОЛКОТО ПЕЧЕНИ РЕЗУЛТАТИ.

Отговори
4 2
Анабел

Анабел

10.03.2020 | 22:52

Сигурно ще я удължат в Ямбол!

Отговори
2 2
Ангел

Ангел

11.03.2020 | 10:02

мечтай си!

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?