Следвайте ни

Извънредно! Уволниха петима от болницата след скандалния клип

viber icon

Готови са първите резултати от вътрешната проверка в пловдивската болница, станала известна със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото COVID-звено, които впоследствие починаха.

В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ.

В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване.

От днес, също така в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

Рестарт 2

Рестарт 2

21.11.2020 | 10:18

Вероятно е редно проф. Янко Илиев да понесе отговорност. Нагли, лицемерни и двулични дребни началници. Въпреки, че този специално винаги е бил такъв. К. Джамбазов не може да разчита на такива идиоти. Но пък в болницата работят много читави хора...много.

Отговори
1 0
рестарт

рестарт

21.11.2020 | 10:05

За всичко в тая държава са виновни санитарите, работниците, бачкаторите.... Началниците им и политиците над тях са безукорно чисти! Те взимат десетките хиляди левове заплати само така, от благосклонност! Болна система!

Отговори
4 0
ну  погоди

ну погоди

21.11.2020 | 11:10

И аз мисля че е така.Защото който иска да свърши работа намира начин. Който не иска да я свърши намира причини. Началниците винаги търсят причини. А подчинените няма къде да мърдат и теглят каиша.

Отговори
2 0
И после Червий

И после Червий

21.11.2020 | 00:20

Тоя Карен да не е турен там да мисли бе Тва мекере еврейско е турено само да лапа кво му подхвърлят и да бъде параван за големите кражби и далавери с фармацевтичната мафия доставчици кетъринг и все дейности от който може да се краде точат нашите пари И следваштия ще бъде същт вкаран в схемата на еврейската крадлива мафия

Отговори
1 0
Дмд

Дмд

20.11.2020 | 19:51

Какво гадно измиване на ръцете с уволнение на последните мохикани оставени да се мъчат с пандемията, при липса на нормални условия. Защо не ви работят асансьорите и защо не сте създали организация и осигурили с достатъчно персонал мероприятия по преместване на болните? Заплати по 200 000 можете да взимате, да уволнявате можете, но да си носите отговорност за безобразията можете ли?

Отговори
9 1
ОТЛИЧНО, докторе =ДМД =  само че...

ОТЛИЧНО, докторе =ДМД = само че...

20.11.2020 | 23:50

Много хубаво и кратко уцелваш ПРОБЛЕМА на ктадливите Началници (Карен бил "имал готовност" да застроява из болницата "временни" постройчици ===ДАЛАВЕРА=== само дето няма готовност да ЛЕКУВА никого, никога... Ф таа връзка малка поправчица: тия сгради бидейки ОТ ТУРСКО имат стълбище, ама нямат асансьор; на никой "ШЕФ" (Карен ли?) няма да му мине през акъла да турне макар и тенекиен вънкашен лифт до третия етаж. Ама са мозъклии мощняци, та да УВОЛНЯВАТ УМЕЯТ

Отговори
4 0
Ако

Ако

20.11.2020 | 17:34

Карен звучи ли ви като българско традиционо име Това първо Карен е един от поредните еврейски бушони който ще бъде евентуално наритан докато овцете забравят за случилото се и после ще го видите като изпълнителен директор я в някой борд на директорите на някое летище я като онзи разбойник комунистически гербаджиски който наряза тръбите на напойтелни системи и в знак на благодарност хем го оправда еврейския им подкупен съд хем му купиха телевизийка и си го назначиха да лапа заплатка като изпълнителен директор и да изпълнява тяхния пъклен план за съсипването на България

Отговори
8 6
Истината прозрете

Истината прозрете

20.11.2020 | 16:56

Началника на цялото това безобразие е Еврейна Тиквун.и кохортата от еврей събираши ги по кръстовища който имат за цел да обезлюдят България откъм българи а роби после лесно ще си внесат да им забърсват задните части Хвърлили са око отдавна мръсната еврейска пасмина на Майка България като територия и природа и със всякакви долни подли методи искат да я обезлюдат от към българско население

Отговори
9 7
А би трябвало

А би трябвало

20.11.2020 | 16:37

Карен вече да си е подал оставката. Много грозни сцени е имало във ВМИ през годините, но при неговото управление надминаха себе си.

Отговори
15 2
Пациенти

Пациенти

20.11.2020 | 16:31

Така не бива да се лекува. Сменете досегашните директори

Отговори
14 2
Pacienta

Pacienta

20.11.2020 | 16:15

Zapochnete s nachalnika, filosofa Ianko Iliev, nadmenen, licemeren, slab praktik, i kato se vijda slab rakovoditel, moralno e sam da napysne.

Отговори
9 4
Рестарт на кое

Рестарт на кое

21.11.2020 | 10:27

Каквато държавата, такава и община Пловдив. И от общинския щаб извиват ръцете на управителите от друга болници-" давайте персонал!". Д- р Калинов ти кой си, що не идеш ти в Св. Мина. Дай пример. Имаш и антитела. Хайде! Чакаме! Личен пример.

Отговори
1 1
Спрете се бре изроди

Спрете се бре изроди

20.11.2020 | 16:03

Да така Очаквано Очакваше се поредната дивашка просташка реакция Сред тези ползвани като хавлия да си забършат ръцете некадърници от Министеството и местното РЗИ хора Какъв стимул за бъдеща работа те получават Позор След тези седем бъдете сигурни ще си тръгнат още 77 Кво правите бре дебили Такъв страх всяхте и хаос в медицинските среди че столетия ще бъдат нужни за да се възтанови здравната система от вашите тъпотий

Отговори
18 6
КАРЕН "ИМАЛ ГОТОВНОСТ" ДА ГРАДИ ВРЕМЯНКИ/ДАЛАВЕРКИ ИЗ БОЛНИЦАТА, ПЪК..

КАРЕН "ИМАЛ ГОТОВНОСТ" ДА ГРАДИ ВРЕМЯНКИ/ДАЛАВЕРКИ ИЗ БОЛНИЦАТА, ПЪК..

20.11.2020 | 18:13

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е В НАДВИСНАЛАТА МАСОВА ПАНДЕМИЯ ВМЕСТО ГРАДИВНИ ‘М’Е’Р’К’И’ (не “легла”, какината Дани, не “времянки” постройчици за далаверки, ами асансьори вместо д-рът самоубиец да тътри на гръб пациента!) ДА СЕ НАСАЖДАТ ИНТРИГИ И НАПРЕЖЕНИЯ СРЕД ИЗТОЩЕНИТЕ МЕДИЦИ. И да се насъскват безделниците заплатаджиии от прокуратурата да занимават лекари с идиотизми =от скука. Всеки две жертви на вируса ако повлекат “УВОЛНЕНИЕ” (?!? положил Х. клетва дипломиран лекар НЕ СЕ УВОЛНЯВА, мощняко!) на следните “…един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание…” ТОВА СИ Е АВТОГОЛ. Като останем без медици на Началници ли да разчитаме?

Отговори
8 1
ПРОБА  ГРЕШКА

ПРОБА ГРЕШКА

20.11.2020 | 18:24

НЕ СЕ КАЗВА ВРЕМЯНКИ А ВРЪТКИ. ПОЗНАТО НЕШО И ПО УЛИЦА КАПИТАН РАЙЧО ГИ ИМА.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?