Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО! Удължават грипната ваканция в Пловдив, вижте докога

viber icon

Грипната ваканция в Пловдив  и областта ще бъде удължена до 13 март (петък) включително. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Ваня Танчева-Манчева. Причината е повишената заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания от 112 на 131 на 10 000. Така на практика учениците трябва да бъдат на училище на 16 февруари, понеделник.

На 5 март министърът на здравеопазването Кирил Ананиев със своя заповед обяви грипна епидемия и ваканция на територията на цялата страна от 6 март (петък) до 11 март (сряда).

С нея  се преустановят учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения.

Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни.

Препоръчва се детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина

На регионалните здравни инспекции е възложено да уведомят областните управители, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични мерки. За създаването на необходимата организация по преустановяване на учебните занятия трябва да бъдат уведомени и регионалните управления на образованието. 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Моля

Моля

11.03.2020 | 09:36

ЗДРАВЕТО Е НА 1 МЯСТО МОЛЯ УДЪЛЖЕТЕ ВАКАНЦИЯТА И В КЪРДЖАЛИ МОЛЯ

Отговори
0 0
Маргарита Дончева

Маргарита Дончева

09.03.2020 | 20:32

16февруари беше преди месец. Та...кога ще са на училище учениците?

Отговори
0 1
Петър

Петър

09.03.2020 | 19:26

Вождът се изказа по новините да не се удължава грипната ваканация. Затова ли цял ден няма официална информация от РЗИ и РУО?

Отговори
2 0
Оправете си датите!!!

Оправете си датите!!!

09.03.2020 | 13:32

Оправете си датите!!!

Отговори
0 0
Не разбрал

Не разбрал

09.03.2020 | 12:45

Само в Пловдив или и в Пловдивска област?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?