Изненада – Парашкев Цветков пак начело на Онкото, не вписаха новия управител  

Д-р Парашкев Цветков остава начело на КОЦ-Пловдив поне още 1 месец, след като Агенцията по вписване върна в Общинския съвет документите за избора на нов управител. С решение от днес от Агенцията отказват да впишат Пламен Фотев за нов управител заради гаф в заявлението. То е входирано от адвокат Емилия Петрова, известна с многото си договори с Общината и здравни заведения в града по времето на кмета Иван Тотев. Мината е заложена още в текста на предложението до Общинския съвет за освобождаването на Парашкев Цветков от длъжността и избора на нов управител. Припомняме, че то бе входирано не от администрацията на кмета Здравко Димитров, а от групите на ГЕРБ и „Кауза Пловдив“ в местния парламент. Най-вероятно самото предложение, което в крайна сметка получи подкрепа в Общинския съвет, също е съставено от Емилия Петрова. 

В указанията от Агенцията по вписване се казва, че въпросното решение на практика не установява освобождаването на Парашкев Цветков, което се изисква изрично от Закона за публичните предприятия. Вместо това в т. 1 на решението е записано, че Общинският съвет прекратява договора му, който обаче вече е изтекъл още през август. Освен това от приложените документи не става ясно какво предприятие е дружеството по смисъла същия закон, което е трябвало да стане с декларация в свободен текст. 

Фактът, че посоченият от Общинския съвет за временен управител Пламен Фотев е избрал фаворитката на Иван Тотев Емилия Петрова да входира документите, доказва, че именно бившият градоначалник кадрува в Онкото. 

По време на скандалната сесия на 24 септември, когато бе гласувано решението за избор на нов управител, се стигна до конфузната ситуация вносителят на предложението Йордан Илиев едва да срича името на Фотев, което му бе подадено на листче в последния момент. Потърсен за коментар за отказа на Агенцията да впише новия управител, Илиев, който е председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет, коментира лаконично – не знам, от вас научавам за проблема.  

Председателят на местния парламент Александър Държиков също не бе информиран за случая. Той обясни, че според точка 4 от решението от 24 септември Общинският съвет е упълномощил Пламен Фотев да входира документите по вписването си.     

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
доктор Хаус

доктор Хаус

07.10.2020 | 09:40

Не знам за какво ви е крива адв. Петрова. Всеки адвокат е един 100 % частник. Все едно да се сърдите на някой с частна фирма, че си търси работа по дейността. Като има кой да и възлага задачи, ще работи и печели. Хората са го казали - "Не е луд този, който яде баницата". Освен това, юристите на Общината, особено през този мандат, не са доказали някакви професионални висоти.

Отговори
3 0
Нали

Нали

07.10.2020 | 00:03

Днес е починал Еди Ван Хейлън! Мир на праха му! Днес ви прощавам, жалки журналисчете от Марица! Дерзайте

Отговори
6 1
777

777

07.10.2020 | 10:16

Един от най-великите рок китаристи, но по нашите ширини "медиите" и "журналистите" се интересуват от Фики и подобни музикални инвалиди. Те са и във всички предавания по телевизиите.

Отговори
2 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

06.10.2020 | 21:43

Тоя Титюков от Каузата ми е страшно противен.

Отговори
8 2
От протестите

От протестите

06.10.2020 | 21:20

ГЕРБ, Зико, не ни губете като избиратели, докога маминия ще ти подлага динени кори.

Отговори
4 3
Пациентка

Пациентка

06.10.2020 | 21:07

Господа, помислете и за нашето бъдеще. На нас не ни е все едно кой ще ръководи КОЦ. Искаме честен конкурс.

Отговори
2 2
Запознат

Запознат

06.10.2020 | 20:55

Фотев-Адвокат Петрова-Тотев, съшито с червени конци.

Отговори
8 2
Лекар

Лекар

06.10.2020 | 20:46

На това трябва да се гледа като знак.....никой не иска освобождаването на д-р Цветков и никой не иска Фотев да е шеф дори временно. Зико, направи през това време обещаното обсъждане и провеждане на нов честен конкурс . Изпълни поне това си обещание и удари с ръка по масата.

Отговори
7 1
Осведомен

Осведомен

06.10.2020 | 18:47

А кой подаде листчето с името на новия управител на Данчо Тонколоната, който е гласът на Тотев в Общинския съвет? И не е ли подготвиля Емилия Петрова въпросното предложение, внесено от гербаджиите и групата Ам-Ам....

Отговори
5 2
Хейтър

Хейтър

06.10.2020 | 18:37

Всъщност пропусса е на Общ. съвет, който не е гласувал освобождаването на д- р Цветков. Какъв Тотев, каква Е. Петрова. Калпава работа.

Отговори
7 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?