Следвайте ни

Избират с конкурс нов шеф на Онкото в Пловдив

viber icon

Конкурс за управител на Комплексен онкологичен център /КОЦ/  ще проведе  Община Пловдив на 4 август,  след като условията се гласуват в градския парламент.  Сегашният шеф на общинското лечебно дружество д-р Парашкев Цветков също е назначен с конкурс, който той спечели  през 2017 г. Тригодишният му договор изтича, същият срок е определен и за следващия мандат.

Кандидатите трябва да представят диплома за  магистър и да имат пет години опит в областта на висшето образование. За разлика от всички останали конкурси за управители на общинските заведения не се поставя изискване образованието да е свързано с лечебна дейност или мениджмънт, става ясно от предложението, подготвено от администрацията.

Онкодиспансерът обслужва пациенти от цяла Южна България и всяка година отчита най-добрите икономически резултати. Балансовата печалба на дружеството е стигала дори до 3 млн. лева, което дава възможност на лечебното заведение да има собствени средства за инвестиции.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Лили

Лили

07.06.2020 | 08:26

Очаквах, че д- р Калинов ще промени нещата! Това е най голямата глупост! Вероятно някой химик или даскал ще оправят здравеопазването?!

Отговори
1 0
Христина

Христина

07.06.2020 | 08:24

Винаги конкурсите на общината са обявени в разрез със закона за Леч.заведения. какъв утравител ще бъде някой вишист, а не лекар. Защо таса? В коя друга голяма община има такива обяви за конкурс за управители! В София ли?! Глупостта в общината продължава?!

Отговори
0 0
Петрова

Петрова

07.06.2020 | 08:21

И е хубаво да поработи малко като хирург, че много напълня ...трябва да има нов управител.

Отговори
1 1
ИВА

ИВА

05.06.2020 | 08:47

Доктор Цветков е отличен онколог и много стойностен човек !

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?