Следвайте ни

Ивайло Михайлов раздаде топъл обяд, подкрепи Здравко Димитров

viber icon

Известният оперен певец Ивайло Михайлов се включи в кампанията на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите „Топъл обяд“ по време на едно от редките си пребивавания в България. Благотворителната акция в помощ на хората в нужда се провежда всеки петък пред болница „Медлайн“ в продължение на повече от 5 години.  

Изпълнителят в момента е в България и подготвя нова роля със своя учител Калуди Калудов. Ивайло изпълнява ролята на Васко Да Гама в едноименната опера, постановката е съвместна продукция на Берлинската и на Старозагорската опера. Премиерата ще е в Града на липите, а след това ще се играе в НДК. Утре, на 5 октомври 2019 г., почитателите на операта могат да се насладят на изпълнението на Михайлов в „Черевички“ на П. И. Чайковски, където е в главната роля, както и да се срещнат с него.

От 11 ч. в културен център „Тракарт“ ще бъдат прожектирани откъси от филма, продукция на италианската телевизия RAI, излъчван многократно по тв канала и на всяка Коледа от 4 г. насам.  „Приех поканата да участвам в „Топъл обяд“ за втори път, защото с доц.Невен Енчев се познаваме отдавна, пеехме заедно в Хора на момчетата. Радостен съм, че кампанията се разраства и помага на все повече нуждаещи се“, каза оперният изпълнител. Той не скри болката си, че и предишния път, и сега забелязва едно и също – на опашката за топла храна чакат доста хора от сферата на изкуството, културата и образованието.

„Бих се радвал, ако повече успели хора у нас правят като Невен и започнат да развиват благотворителна дейност, заяви Михайлов. - Признание за „Топъл обяд“ е съпричастността към благотворителната инициатива на все повече известни личности от различни сфери на живота, сред които и областният управител Здравко Димитров, когато дълбоко уважавам.“  

По лична покана на губернатора, който сега е кандидат за кмет на Пловдив, приема да се включи в предизборната кампания за общински съветници под тепетата. „За мен е чест, но и огромна отговорност. Приех, защото мога да допринеса за културното развитие на града с контактите и с идеите си“, каза изпълнителят. Известният тенор припомни, че заедно със Здравко Димитров са открили Камерната зала в Областната управа, която безвъзмездно се ползва за различни културни прояви – изложби, представяне на книги, концерти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?