Следвайте ни

Искат допълнително финансиране за медиците в COVID зоните

viber icon

Общинският кризисен щаб на свое заседание днес възложи на дирекция „Финанси“ да бъдат осигурени средства за допълнително финансово стимулиране на работещите в „COVID – зоните“, които Община Пловдив започна да разкрива.

Целта на мярката е да се осигурят необходимите медицински специалисти за безпроблемното им функциониране и своевременно обслужване на гражданите. 

До момента „COVID – зоните“ са разкрити в ДКЦ 2, ДКЦ 5, ДКЦ „Изток“ и Медицински център 6 в МБАЛ „Свети Мина“. Продължава организацията по създаването им в останалите диагностично-консултативни центрове.

По разпореждане на Общинския кризисен щаб  е  проведен инструктаж на всички ръководители на здравни заведения за оказване на бърза и адекватна помощ на пациентите, които постъпват в двете общински болници и COVID-зоните с ясен приоритет върху спешните случаи.

В МБАЛ „Свети Мина“ е създадена организация за прием на пациенти и комуникация с останалите лечебни заведения. В изпълнение на заповедта на РЗИ – Пловдив от понеделник болницата ще заработи с пълния си капацитет от 137 места. Продължава дооборудването на COVID-болницата, в която се лекуват леки и средно тежки случаи на заболели.

Сгъстява се графикът за дезинфекция и почистване в района около болницата. Възложено е да бъдат поставени допълнително пътни знаци, забраняващи престоя и паркирането на МПС пред здравното заведение. Целта е да се гарантира безпроблемният достъп на линейките до сградата. Ще бъде засилено и полицейското присъствие.

„Община Пловдив призовава лекари, медицински сестри и санитари да се присъединят към екипа на общинската болница, за да се укрепи кадровия ѝ потенциал във връзка с усложняващата се обстановка и увеличаване броя на пациентите“, призова  изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Тодор Чонов.

Продължават съвместните проверки на екипи на ПОИ, районните полицейски управления и Общинска охрана на градския транспорт, обществените сгради, магазините, заведенията, ресторантите и игралните зали за спазване на мерките. Най-много нарушения са установени в казината, където има нерегламентирано струпване на хора – над 30 души в помещение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Пловдивска майна

Пловдивска майна

19.11.2020 | 19:09

Как не Ви е срам! Открита болница без персонал,! Моля Ви, не запрашвайте други болници и лекари да ги " изстреляте" в Св. Мина. Срамно е. Има си закони. Има и профсъюзи. Доброволчествотоо...не става насила.

Отговори
1 0
Отговор към Пловдивската  майна

Отговор към Пловдивската майна

19.11.2020 | 19:12

Правилно. Да влизат общинарите. Всички са с антитела и под защита. Д- р К.К също. Първа градска Ви чака. И г- н Тимчев. Очакваме Ви! Давайте пример за доброволчество!

Отговори
1 1
Всичко

Всичко

19.11.2020 | 18:26

Е толкова просто. Иска се само да го знаеш. От край време се знае че трудът на една и съща професия се категоризира според условията на труд.Просто като фасул.Електротехникът в мината може да не е толкова квалифициран но взема дбойно повече от колегата му в Целулозния завод например.Но Нейковци не го знаят това.

Отговори
1 0
Без думи

Без думи

19.11.2020 | 14:50

Големи смешници сте! Търсите пари.... А кой ще работи в тези новооткрити отделения?За всички е видно,че така наречения щаб за Пловдив никакъв го няма. Заразата се вихри с пълна сила,а хората умират по стълбите точно на разкритите отделения! Вие може и да сте м.алоумни ,но хората не са.Т.ъпотия след т.ъпотия. Събирайте си багажа и да ви няма начело със Здравка!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?