Следвайте ни

Извънредни новини за д-р Мануков, обвинен за скандала със стентове

viber icon

Инспекторатът на Министерството на здравеопазването разследва случая с д-р Иван Мануков от УМБАЛ "Пловдив".

Това съобщиха от здравното заведение. Хирургът бе обвинен от пловдивчанина Динко Бобчев, че след преглед му заявил, че трябва да му бъдат поставени два стента на сърцето, тъй като има опасност за живота му.  

Изплашен пациентът се консултирал с трима известни софийски специалисти, които го уверили, че няма нужда от такава манипулация. Динко Бобчев  смята, че   предложението  за операцията се прави, за да бъдат получени средства от клинична пътека.

"Във вторник ще предадем всички документи по случая на експерти от Инспектората. Назначих  комисия в болницата, която да се запознае с писменото становище на д-р Иван Мануков по този случая.  

Икономическа полиция  също работи.  Ние имаме най-голям интерес истината да излезе наяве и това петно, хвърлено върху болницата да бъде изчистено", заяви изпълнителният директор на УМБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров.

Той добави, че д-р Иван Мануков продължава да работи и да лекува пациенти.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?