Следвайте ни

Имунизираха извънредно срещу морбили 4616 деца от Пловдивско

viber icon

 4616 деца в Пловдив и областта от уязвими групи, навършили 13 месеца, са били ваксинирани срещу морбили през последните 30 дни. Новината съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Това е станало по време на извънредната имунизационна кампания срещу морбили, проведена от Министерството на здравеопазването през този период. Тя е извършена сред децата  със затруднен достъп до здравни услуги, пребиваващи на територията на областите Бургас, Монтана, Пазарджик, Пловдив и Сливен.    

В рамките на кампанията в петте региона са обхванати общо 12 073 малчугани.   Поставените им ваксини са били осигурени от Министерство на здравеопазването. Целта на кампанията в тези области е да се предотврати евентуална епидемия от морбили със започването на новата учебна година. С провеждането на имунизациите бяха организирани информационни кампании по места за запознаване на обществеността с епидемичната обстановка в страната, значението на имунизацията и риска от разпространение на заболяването при неимунизирани и нередовно имунизирани, протичането на инфекцията, проведени бяха срещи с родители. В Пловдив и областта няма нови случаи на деца, заболели от морбили.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?