Следвайте ни

И Пловдив вече има денонощен кабинет за ваксинация! Бият инжекции без записване и ред

viber icon

След София и Пловдив вече ще има денонощен имунизационен кабинет.  Той се намира в ДКЦ "Пълмед" и всеки желаещ ще може да се ваксинира срещу COVID-19 там без предварително записване.  Това каза пред "Марица" д-р Аргир Аргиров, зам.-директор на РЗИ-Пловдив. Той допълни, че в лечебното заведение по принцип работи ваксинационен кабинет, но от днес става денонощен.

Аргиров коментира и казуса с недостига на ваксини при някои лични лекари. 

"Заявките на семейните лекари бяха за около 30 000 ваксини. В събота получихме 5500 дози. Няма как с магическа пръчка да удовлетворим всички. Ваксинацията си продължава, няма драма. Има недостиг предвид заявеното и наличното количество, но и лекарите няма как да се оправят за един ден с това, тъй като вършат и друга работа", коментира той. И допълни, че една част от пациентите в листите на семейните лекари са преминали през РЗИ в почивните дни за ваксина. 

Аргиров подчерта, че ваксина ще получи всеки, независимо дали е здравноосигурен или не. 

До края на седмицата се очаква нова доставка на препарата на „Модерна”. Все още обаче не е ясно колко дози ще получи Пловдив, тъй като ваксините се разпределят в София спрямо получените количества.

Припомняме, че от вчера пет общински лечебни заведения осигуриха “зелен коридор” за желаещите да се ваксинират. Те са определени със заповед на Областния кризисен щаб. Това са ДКЦ 1 ( пл. „Понеделник пазара”№ 5) , ДКЦ 2 (  бул. ”Шести септември” № 110) , МБАЛ „Свети Мина” (ул.”Иван Вазов”№ 59), МБАЛ ”Свети Пантелеймон” (бул.”Никола Вапцаров” № 59)  и ДКЦ 5,  с (ж.к.”Тракия” ул.”Съединение” №42).

„Зелените коридори” са от 10.00 до 15.00 часа, но управителите на лечебните заведения са поели ангажимент, че при необходимост работното време ще бъде удължено, ако има чакащи хора.

Днес мобилен ваксинационен екип е тръгнал по селата, като първата му спирка е Бойково. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Правилно Майна

Правилно Майна

23.02.2021 | 11:26

Цирка е пълен, денонощно чипиране на стадото. Скоро ще ни дупчат и ушите,като на животните. Затова на 4 април пийте по един аспирин и гласувайте не се връзвайте на политиците,дори да измислят трета вълна на политвируса.......

Отговори
12 18
Майна

Майна

23.02.2021 | 11:12

Интересно защо НЯМАЛО значение дали си здравно осигурен или не и ме можело да ти бият ваксината без значение ? Ори положение че един болен човек който не е здравно осигурен и има реална нужда от лечение и лекарска намеса му се отказва категорично достъпа до лечение ако не е здравно осигурен ?? Това е много интересен въпрос ? Дали е случайност и какъв е тоя зор с това ваксинирваме , всеки може сам да си зададе този въпрос . Определено работата с тея ваксини не е никак чиста

Отговори
15 18

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?