Следвайте ни

Госпожо Каназирева, и за Чернобил скриха, за да няма паника

viber icon

Областният управител г-жа Дани Каназирева размаха пръст на медиците, които говорят за умората на персонала и състоянието на клиниките, в които се лекуват пациенти с COVID-19. Пак тя обясни пред медиите, че няма да им бъде съобщено в кои болници работят заразените с коронавирус лекари и медицински сестри, за да не се създава паника. 

Г-жо Каназирева, ако е вярна, нито една информация не може да бъде опасна. Напротив - опасно може да е спестяването й. Както се случи през 1986-а, когато едни други държавници не ни казаха за аварията в Чернобил, за да не се създава паника. И оставиха милиони българи да хрупат череши от дърветата заедно с реактивния прах. Вредите от онази спестена информация още се виждат. 

Не че коронавирусът е страшен като радиацията. Той дори не е срамна болест, за да се крият имената на заболелите. Още повече че хората искат и трябва да знаят дали са се срещали с носител на заразата.

Или нямат и това право?  

 

Руси Чернев

Руси Чернев

Главен редактор

Руси Чернев е завършил Българска филология. През 1992 г. започва работа във в. „Марица. В периода 1997-1998 е главен редактор на „Стандарт Пловдив“. От октомври 2013 г. е главен редактор на „Марица“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

lekar

lekar

23.07.2020 | 20:26

В Корея например съобщават имената и адресите на заболелите, местата, където са били последните дни, за да може контактните да реагират, съседи, познати-също.И това с едно цъкане на телефона. Не мисля, че е правилно да се крие информация.

Отговори
6 0
Миииии

Миииии

23.07.2020 | 20:05

Дребното ла.но обл управителче да вземе да се екипира и да влезе в която и да е болница определена за лечение на пациенти с ко19. Ако не припадне още на входа значи е по голям тепигьоз отколкото изглежда. И защо частните болници не приемат пациенти с ко19. Нали папат яко от нашите пари, а работата на държавата е да следи това да става. Тя здравка уж и за това получава огромна заплата и безброй бонуси, ама явно вдигането на краката е по лесно и приятно от вършенето на работа.

Отговори
7 0
Ивелин

Ивелин

23.07.2020 | 15:44

Каназирева никога няма да надскочи комина на Ванко

Отговори
5 1
пловдивчанка

пловдивчанка

23.07.2020 | 14:06

Какво върши пловдивския щаб при този растящ брой заболели? Дори не може да дае вярна цифра за денонощието! Защо не се затягат мерките в "градския транспорт"? Болшинството шофьори и кондуктори не носят маски или ги слагат формално на брадите си! Въпреки инструкциите, не се дезинфекцират автобусите, няма и проверки!

Отговори
14 0
Лъжлива е

Лъжлива е

23.07.2020 | 11:55

Тази няма срам да се маха, вредна е.

Отговори
18 4
Мила

Мила

23.07.2020 | 11:46

Адски съм възмутена от това премълчаване! Срамота е, че Щабът се държи така сякаш те решават съдбата на пловдивчани. Вместо да продължават с вредното за населението криене на факти, да отправят незабавно искане до Министъра за обезпечаване на града с лекари! Абсолютни дилетанти, слаби мениджъри и никакво умение за справяне с криза!

Отговори
21 3
Плд

Плд

23.07.2020 | 11:42

Че кой дава повече от нея информация, само Мутафчийски, ама той се скри.

Отговори
11 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?