Следвайте ни

Ето кой пловдивски лекар взе 377 000 лева заплата

viber icon

Известният очен специалист д-р Димитър Тасков е получил най-голямо възнаграждение за миналата година сред болничните шефове под тепетата. Собственикът на пловдивската болница "Луксор", която се разшири и модернизира, е заработил 377 511 лева.

Прави впечатление, че той получава тези средства като ръководител на веригата болница, които ръководи в цялата страна.

На второ място след него в пловдивската класация е шефът на  МК "Свети Иван Рилски" Николай Салутски с 267 320  лева, получени за година.

След тях се нареждат две дами - Елена Христева, управител на МБАЛ "Света Каридад" - с 252 320 лева, и бившият кмет на район "Северен" д-р Ина Филипова, която е заработила 235 419 лева като шеф на СБАЛ "Специал Медик".

Управителят на УМБАЛ "Еврохоспитал" д-р Димитър Димитров заема петото място с 235 419 лева, получени от заплати за година.

На шесто място е изпълнителният директор на най-голямата болница в Южна България УМБАЛ "Свети Георги" проф. д-р Карен Джамбазов със 124 441 лева. Ръководената от него болница е единствената държавна в тази класация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (26)

Дезинформация

Дезинформация

12.09.2020 | 14:50

Марица правят голама кампания, в полза на Герб, срещу президента и протестите, а в същото време, пускат подобни новини, все едно Герб нямат нищо общо.

Отговори
0 2
ПАЦИЕНТ

ПАЦИЕНТ

06.09.2020 | 19:35

КОЙ ДОКТОР СА ОСЪДИЛИ? БИХ ИСКАЛА ДА ПРОЧЕТА НЯКЪДЕ? В ЕДНА МАЛКА БЪЛГАРИЯ С ШЕСТ МИЛИОНА ЖИТЕЛИ И САМО В СОФИЯ 300 ЧАСТНИ БОЛНИЦИ. КАТОАЩ СА ЧАСТНИ, ДА НЕ ИЗПОЛЗВАТ СРЕДСТВА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА. ДА ЧАКАТ ПЛАТЕН ПРИЕМ ОТ ТЕЗИ КОИТО МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ. СТРОГ КОНТРОЛ И ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ.

Отговори
19 4
Божковци

Божковци

30.08.2020 | 17:32

Търгаши,Всички болници станаха банки.И от НОЙ много теглят.....

Отговори
29 1
Колега

Колега

29.08.2020 | 21:46

Каренчо Джамбазов взема много повече от тази сума,това може би му е доходът от преди 10-15 год,която са написали само скапаната му администрация взима по 4 Хил на месец,но в лайняния умбал "най голям на Балканите ...." е пълно с тъпанарчета и професорчета и синове на професорчета ,но има и то не малко персонал и отделения ,които взимат и по няма и хиляда лева на месец

Отговори
37 8
Друг някой си...

Друг някой си...

31.08.2020 | 17:47

Че Карен Джамбазов има частна клиника от преди 15-тина години... И цените му тогава бяха космически. Сега пак се забърза и грабна парчето баница: съоръжи лаборатория за ковид-тестове и тия по 4-5 хиляди тестувани за какво мислите ги тестват и откриват по 20-тина заразени - ами да вземат такива като Карен пари и за това от касата... Сигурно това е само доходът му от държавната УМБАЛ, а в неговата, личната кой може да каже колко кожи на пациентите е одрал...

Отговори
28 3
Някой си

Някой си

29.08.2020 | 19:44

Не ще ги бият пациентите,а ще ги смачкат така наречените докторчета,реалните пари в мизерната майка българистан са по-малко от 15 К на година- ВСИЧКО ДРУГО Е ИЗМАМА И РЕШЕНИЕТО Е РАЗСТРЕЛ

Отговори
34 6
Паметлив

Паметлив

28.08.2020 | 18:50

Вече 21 години негодници с власт не желаят да ликвидират сегашния МОДЕЛ на " здравеувреждане"!! Източва се и се КРАДЕ публичен ресурс " законно" от тарикати- търгаши в бели престилки, покровителствани от престъпната властимаща шайка,независимо от кой цвят е тя!!

Отговори
58 8
Гост

Гост

01.09.2020 | 22:26

Много точен коментар, изчерпва всичко , което може да се каже за този геноцид, който се провежда в Бг и който се нарича," Здравеопазване"...това е НЕЩО, създадено от алчни мафиоти за други алчни мафиоти, които си направиха болници и си написаха правилата както им е изгодно . Затова в Бг всеки разбира и се занимава със " Здравеопазване". Настроиха съвсем осъзнато народа срещу лекарите и затвориха устата на реално работещите в бели манти , като ги хвърлиха на пътя, да ги тъпчат и унижават и да се отклонява вниманието от истината за кражби, клинични пътеки и лъжливи диагнози. Хем ги мачкат собствениците на болници да им изкарват пари, хем за храна на кучета ги ползват. Такава е истината за съжаление, която е зад кадър и не се вижда. На никой собственик на болница не му пука нито за болни пациенти, нито за работещите лекари, интересува ги само печалбата. Станаха милионери и се самозабравиха. Затова им изнася тази анархия и беззаконие

Отговори
31 1
Лекар от общинска болница

Лекар от общинска болница

28.08.2020 | 18:22

Защо изтрихте коментара ми за " лекарите " ТЪРГАШИ?? Срам за вас!

Отговори
44 3
Генова

Генова

06.09.2020 | 16:55

Най-ероятно,защото се обслужват нечии интереси или от страх,че утре,като отиде при някой "доктор" може с лекарства да му таковат мамата (пример журналистката от Пловдив,която осъди здравеопазването за недоставени животоспасяващи лекарства,но до една година след това отиде при дядо Господ...)А вие сте прав,че докторите са чисто и просто дистрибутори на лекарства,които не лекуват,а разболяват от други болести и така всеки осигурява "работа" за другите си колеги и разбира се става по-богат...Слава богу,че все още тук-там се намират истински лекари (такива,на които им е призвание да лекуват,а не само да печелят),но за съжаление те са нищо пред останалите...В САЩ до към 2000г. най-мразената обществена прослойка бяха правистите,защото адвокатите на двете страни в процеса се споразумяваха(точно,както у нас) и заедно със съдията точеха делата,докато опоскат сметките на клиентите си,сега най-мразени са лекарите(пак,както е у нас...) и мисля,че с право - те печелят и стават милионери за сметка на здравето и живота на себеподобните си (така човешкия вид се самоизтребва...), а ако погледнем сега на ситуацията с ковид-19 и се замислим ...,е,жална ни майна,ако властимащите ни управляват с помощта на бялата мафия (медици и фармациевтична индустрия) ...колко ли човеци ще останат на земята,или ще ги заменят с модифицирани (в Китай нали имат вече опит в тази насока) знае ли човек,а и дали ще ни каже някой (ха дано,ама надали)

Отговори
12 2
Неизвестен

Неизвестен

28.08.2020 | 12:58

Стига сте писали Глупости, като имали ЪКЪЛ да вземат, никъде в света няма такова чудо, на записан пациент да се плаща, то може 10 год. да не ме вижда очите и накрая получава за какво, плаща се на свършена работа, а за касата да не говорим яко точен, къде в света го има това чудо да лъжеш, да осакатяваш хора със стенд, без да има нужда и още къде в света има една каса, НИ КЪ ДЕ, само тук, а търговски дружества къде ги има в Българияяяя, 42 год съм системата и съм в потрес, да не дава Господ да се разболееш

Отговори
63 4
Нали

Нали

27.08.2020 | 16:56

Боже, колко народ с комунистическо мислене има! Ама той що вземал толкова пари, разбираш ли, а пък някой не вземал толкова пари? Ами защото може! Никава каса не са източвали а са си изработили парите! Капиши, нормално е един доктор да взема в пъти пъти повече от един шофьор разнасящ боза по магазините!

Отговори
18 57
Вие наистина ли

Вие наистина ли

27.08.2020 | 21:08

И как по-точно си ги изкараха според вас.Изпълнили са си нормата ли,какво ли?Нали лекуват хора и за това им плаща касата.Май са ги карали на спринт.

Отговори
46 5
Лекар в общинска болница

Лекар в общинска болница

28.08.2020 | 18:16

Какво са " изработили" тия " лекари"?? Това са ТЪРГАШИ , от позицията на длъжността си " разпределят" парите от бездънната НЗОК ПО СВОЕ УСМОТРЕНИЕ!! Помните ли Д-р Петър Лазов от Пазарджик?? Оня с фалшивите " коронарографии"? Със 57 000 заплата МЕСЕЧНО!! Така ли се " изработват" заплати!! А колко са " изработили" неговите началници???

Отговори
66 4
Ало, ти там,с "нали"- то...

Ало, ти там,с "нали"- то...

31.08.2020 | 17:52

Щеше да е нормално, ако взимаха парите да лекуват. А те си отварят очите на 4-ри как да раздробят лечението на един болен на незнам колко си клинични пътеки и отвсякъде да грабят...Не четеш ли, ти, бе, че еди кой си доктор източим касата с 2 милиона лева, друг изписва само най-скъпи лекарства и го играе комбина с фармацевта да ги заменя с генерици,за да делят изкуствено надутата цена...

Отговори
23 2
И в частна

И в частна

01.09.2020 | 22:38

Има и една частна болница Хигия Пазарджик която много забогатя от Ковида, но до лекарите пари не достигат. Всичко остава за собственика, а пари влизат много. Лошото е че контрол няма за такива пари и всичко потъва , само се отчита дейност на гърба на редовите медицински специалисти. Лесни пари натрупаха в тази "обстановка" , много бързо забогатяха и не се разрешава да се говори за това. Който се осмели да пита нещо се оставя без работа

Отговори
23 2
surg

surg

27.08.2020 | 12:45

УМБАЛ Св. Георги е най голямата на Балканите, не в Южна България, обаче, запомнете го...

Отговори
35 5
Магдалена

Магдалена

27.08.2020 | 16:31

Дано да не ти даде Господ да влезеш там, защото тогава ще се отвратиш от качеството на услугата, за която някой взема тези пари!

Отговори
53 7
Мама

Мама

27.08.2020 | 17:02

Да, ама др. ДЖАМБАЗОВ с най-малка заплата. Частните жулят яко здравната каса и пак ние им плащаме тлъсти те заплати. И как се сравняват с най-голямата болница, ужас. Е тва е несправедливо то, тя да е в такова състояние, а другите да гушат пачки.

Отговори
43 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?