Следвайте ни

Есперти изненадани от неочаквани нежелани реакции след ваксините

viber icon

Повече случаи на възпаление на сърцето от очакваното са отчетени след приложението на ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“ при млади мъже, алармира Центърът по контрол и превенция на болестите в САЩ. Проблемът се е появил след поставянето на втората доза от иРНК препаратите. 

Изследванията са започнали по повод доклад на израелското Здравно министерство, в който се твърди, че е намерена потенциална връзка между ваксините и сърдечните проблеми у млади мъже.

Институциите все още са в процес на оценка на риска и няма окончателно заключение по въпроса. Експерти от САЩ твърдят, че при някои от пациентите, заболели от миокардит и перикардит, се е наложила хоспитализация, докато други са се възстановили напълно от симптомите. 

Повече от половината докладвани случаи касаят хора на възраст между 12 и 24 години. В тази възрастова група са приложени по-малко от 9% от поставените дози, отчитат експертите. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

3690

3690

12.06.2021 | 15:27

Ба си колко са изненадани! Изненадите тепърва ще започнат. Нека мине година след ваксинация. Тогава ще има ред сълзи,ред сополи,щото ви бодат с нещо дето никой не го знае какво е

Отговори
1 1
изненади

изненади

11.06.2021 | 16:37

Ако са като нашите гербаджийски експерти, дето купиха над 5 милиона дози Астра Зенека, нищо чудно че са изненадани. Само че, защо не пише конкретни данни колко процента са тези случи, има ли починали и т.н.?

Отговори
1 2
Не Изненадан

Не Изненадан

11.06.2021 | 16:10

И я съм Есперт и не съм изненадан

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?