Следвайте ни

Експерт в борбата с рака е новото попълнение на АГ-отделението на УМБАЛ-Пловдив

viber icon

Водещ специалист в диагностиката и лечението на тумори в акушерството и гинекология се присъедини към екипа на д-р Влатко Глигоров, дм в УМБАЛ-Пловдив. 

Д-р Стойчо Стоев има повече от 30-годишен опит в оперативната гинекология и колпоскопията. В работата си е ориентиран към ранното откриване на злокачествените заболявания, лечението на предракови състояния на маточната шийка. Приоритетни му интереси в гинекологията са свързани с диагностиката и хирургичното лечение на туморните заболявания на женската генитална система, както и статичните заболявания.

Той е завършил Медицина в Медицинска академия в София, специалност по Акушерство и гинекология защитава през 1993 г. В периода 1994-2009 г. се квалифицира в областта на Онкогинеколигята, детско-юношеската гинекология, едноскопия в гинекологията, високорисково раждане. Основни си знания и опит в областта на онкогинекологията е придобил във ВМА-София. 

В периода 2006-2009 г. работи в Република Гвинея /Конакри/ в ANAIM –Hopital/Kamsar/ Maternite като лекар-гинеколог, шеф на Департамент Матерните и чуждестранен консултант. В АГ звеното там, което разполага с около 40 легла, се извършват около 3500 раждания годишно, от които 30-35 % са Цезарови сечения, и 300 гинекологични операции.

Африканският ми опит беше връщане към акушерството, с разгърнат вариант на класическа патология и някои екзотични усложнения, предизвикателства за знанията и уменията на всеки европейски акушер, сподели д-р Стоев. Там е участвал в обучението на 4-5 местни лекари волонтиери. Трима от тях понастоящем са титуляри в същата болница, от които единият е шеф.

След като се завръща в България, работи едновременно в Медицинския център към „Майчин дом“ в София, а от 2015 г. - и в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в Панагюрище.

 

 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?