2374

Двама министри идват за откриването на нова сграда на очна болница в Пловдив

Двама министри ще присъстват на откриването на новата сграда на клиника „Луксор”, което ще се проведе на 8 април 2022 година.

Почетни гости на събитието ще бъдат министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, областният управител на Пловдив Йордан Иванов, председателят на Общински съвет – Пловдив Александър Държиков, кметът на Пловдив Здравко Димитров и Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.  

Специализирана очна болница за активно лечение СОБАЛ "Луксор"  е създадена през 2004 година в град Пловдив, като обединява  най-съвременните технологии в областта на офтамологията и  отдадени на професията си специалисти с дългогодишен опит. 

Новата девететажна сграда на клиниката е  с площ от 6000 кв.м, а проектант на сградата е арх. Лъчезар Митовски. Интериорният дизайн е на арх. Стефан Гергинков от ”Архиманд Дизайн”.  

На територията на сградата са разположени 15 офталмологични и 3 специализирани диагностични кабинета, в които може да се извърши всичко необходимо за правилната диагностика на очните заболявания. Легловата база на стационара е разположена на два етажа и е с капацитет до 50 легла.

Организирани са 4 модерни операционни зали, напълно отговарящи на най-съвременните изисквания. В Отделението по анестезия и реанимация /ОАИЛ/ са разположени 5 легла с достъп до медицински газове за реанимационни грижи на пациентите.

Тъй като болницата вече има традиции в специализацията на млади лекари, в новата сграда е създадена конферентна зала със специализирана библиотека и възможности за пряко наблюдение на различни очни операции от младите специализанти.

На територията на сградата са позиционирани оптика, клинична лаборатория, аптека и ресторант-бистро.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?