49
Следвайте ни

Доц. Тихомир Дерменджиев печели конкурса за Онкото в състезание с един кон

viber icon

Доц. Тихомир Дерменджиев официално ще поеме управлението на КОЦ-Пловдив, след като остана без конкуренция в конкурса за длъжността, организиран от общината. 

Той единствен е подал документи за участие в процедурата и печели без конкуренция надпреварата, научи „Марица”. 

 Конкурсът се проведе формално в 3 етапа - проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания; оценяване на представената концепция за развитието на лечебното заведение за четиригодишен период и събеседване. Срокът за подаване на документите изтече на 8 ноември и се оказа, че кандидатът е само един, което направи работата на комисията по избора безпредметна. 

Доц. Тихомир Дерменджиев и до момента е временен управител на Онкото, след като с решение на Общинския съвет от април той смени на поста Пламен Фотев. В КОЦ-Пловдив няма титуляр от лятото на миналата година, когато изтече договорът на д-р Парашкев Цветков. Изненадващо д-р Цветков и други предишни кандидати не подадоха документи за участие в новия конкурс . Вещи в  процедурата твърдят, че всички евентуални конкуренти на доц. Дерменджиев  са се отказали, след като са видели състава на комисията по избора. В нея влизат общинските съветници Слави Георгиев /независим/, Ангел Славов /ГЕРБ/ и Костадин Георгиев /Кауза Пловдив/, които имат решаващите гласове срещу другите двама членове – шефа на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов и представителя на държавата, обикновено човек на РЗИ. 

Според запознати доц. Дерменджиев е консенсусна кандидатура, която удовлетворява всички силни на деня в управленските и медицински среди. 

След решението на комисията, което ще излезе официално днес, ще има 14-дневен срок за евентуално обжалване на избора, преди доц. Тихомир Дерменджиев да встъпи официално в длъжност като титулярен управител на КОЦ-Пловдив. Мандатът му е за 3 години.    

Руси Чернев

Руси Чернев

Главен редактор

Руси Чернев е завършил Българска филология. През 1992 г. започва работа във в. „Марица. В периода 1997-1998 е главен редактор на „Стандарт Пловдив“. От октомври 2013 г. е главен редактор на „Марица“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?