Следвайте ни

Доц. Кунчев доказа, че ваксините наистина действат

Съвсем скоро очакваме още официално одобрени ваксини

viber icon

Показателен пример за ефективността на ваксините срещу Ковид-19, разкри днес на традиционния седмичен брифинг доцент Ангел Кунчев. Той разказа, че в старчески дом, където в момента се наблюдава епидемичен взрив, има 17 тежко болни. Всички са отказали имунизация преди месец. Същевременно болните живеят в много тесен с други 100 души, които са били ваксинирани. "Сред тях няма нито един заразен. По-ясен пример каква е ролята на ваксинацията и до какво води тя, няма как да бъде посочен", уточни той. 

Същевременно популярният епидемиолог д-р Христиана Бацелова заяви пред "Марица", че примерът на доцент Кунчев трябва да стигне до колко се може повече българи. "Безспорно всички налични ваксини са ефективни. Абсурдна е ситуацията да имаме успешни и достъпни препарати и да чакаме друг, защото уж бил по-добър. Смущаващ е фактът как хората се страхуват от ваксината, а не от самата болест", възмути се тя. "Имунизацията няма как да ви навреди, може само да ви помогне. Съвсем скоро очакваме одобрението на още няколко ваксини, което ще допринесе да се справим с пандемията колкото се може по-бързо", завърши д-р Бацелова. 

Франк Воща

Франк Воща

Сътрудник

Франк Воща е завършил "Журналистика и Връзки с обществеността" в СУ "Св. Климент Охридски". Занимава се професионално с фотография от над 10 години. Работил е в БНТ и редица ПР агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Браво Кунчев

Браво Кунчев

11.03.2021 | 20:03

Сега стана специалист по ваксините....ашколсун. Още някое левче към немалката ти заплата. И от реклама на ваксини се печели. Усети накъде духа вятъра. Иначе преди ковидистерията тръбеше ,че маски не помагат.

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?