2374
Следвайте ни

ДКЦ „Пълмед“ с проследяващ амбулаторен контрол за COVID-19 и телефонни консултации

viber icon

От 11-ти октомври, на всеки преминал пациент през Спешно отделение на медицински комплекс „Пълмед“ с доказана COVID-19 инфекция, ДКЦ „Пълмед“ предлага последващ амбулаторен контрол и проследяване на състоянието в домашни условия, посредством телефонни консултации, осъществявани от лекар. Пациентите се консултират ежедневно по график и според протокол, изготвен от топ специалистите от комплекса.

“След провеждане на преглед на пациентите от лекар в Спешно отделение, назначаване на изследвания и индивидуален план на терапия, те ще имат възможност да се възползват от 2-та нови пакета, които им предлагаме - 3 консултации по телефон в рамките на 3 дни, и 5 консултации по телефон, в рамките на 5 дни. Консултациите ще се осъществяват от специалист пулмолог от ДКЦ „Пълмед“, който дистанционно ще може да проследи ефекта от изписаната терапия и при влошаване или нови оплаквания, съобщени от пациента, да даде професионална медицинска насока за последващи терапевтични стъпки на пациента, коментира д-р Екатерина Петкова, управител на ДКЦ „Пълмед“, гр.Пловдив.

Тя уточнява, че услугата е създадена поради огромния интерес от страна на вече лекуващи се или консултирани пациенти от лечебното заведение, които имат притеснения, допълнителни или уточняващи въпроси във връзка със състоянието им и назначената им терапия в домашни условия. Такова проследяване е достъпно само след преминаване на първоначален преглед, извършени изследвания и назначена терапия. Препоръчително е всеки пациент да разполага с пулсоксиметър в домашни условия. 

За да може пациентите да се възползват от новите пакетни услуги за телефонни консултации е необходимо да ги заявят директно на място на регистратурата на Спешно отделение.

„Назначената терапия за COVID-19 е комплексна и често може да доведе до странични ефекти при някои от пациентите. Част от тях не знаят как да реагират в такава ситуация, както и да преценят дали имат подобряване или влошаване в състоянието. Ето защо те имат нужда от обективна оценка от лекар, след вече назначена терапия, тъй като подценяването или недооценяването на симптомите може да доведе до забавяне в корекцията в терапията и влошаване в състоянието, изискващо хоспитализация“, коментира д-р Димитрина Стоянова, пулмолог в ДКЦ „Пълмед“.

При влошаване на състоянието обаче пациентите трябва да потърсят спешна помощ, уточняват медиците, тъй като дистанционните прегледи не заменят консултациите на място. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?