Следвайте ни

Джипитата затруднени от заявките на ваксини по електронната поща

viber icon

 Личните лекари изпитват затруднения при заявката на ваксини, заради изискването това да се случва по електронна поща. Това заяви д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на джипитата в Пловдив. Така те са принудени да звънят допълнително за въпроси, свързани с наличността на препаратите, както и да уточняват часа, в който да се явят в пунктовете. 

Според д-р Сотиров съществува готова автоматизирана система, която е трябвало да влезе в експлоатация от понеделник, но е била спряна от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. Особено предимство на тази платформа е възможността медиците да виждат наличността на ваксини преди да подадат своите заявки за брой флакони, което спестява много време. Софтуерът е бил поръчан от екипа на предходния ресорен министър Костадин Ангелов и е бил консултиран с представителите на медицинското съсловие, предвид нуждите на лекарите. Липсата на приемственост в здравната политиката, както и личните предпочитания на ръководството на здравно министерство, обаче не позволяват на електронната система да влезе в действие, споделя Сотиров. 

Според него в момента във ваксинационната кампания няма особени сътресения, тъй като желаещите за имунизация вече са на изчерпване, но личните лекари продължават да бъдат все така натоварени в задълженията си. Д-р Сотиров подчерта, че е възможно заради това те да отделят определени дни от графика си изцяло за ваксиниране, но това не би било в ущърб на останалите пациенти, които имат нужда от консултация по здравословен проблем. Джипитата сами организират работата си и разпределят часовете за прегледи предвид обстоятелствата и записаните по телефона пациенти. 

Автор: Живка Гецова

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пациент

Пациент

19.05.2021 | 18:38

Ами кой да Ви организира работата искате само да вземате пари, а нищо не давате! Назначете си технически секретар,а иначе се чака с часове при Вас за една бележка,не може да имате 2000 пациента и да работите само 5часа!

Отговори
2 0
Силвия

Силвия

19.05.2021 | 18:55

И то не взимат малко пари! Извън приемните часове тел не се вдига, все са нервни, ядосани... Искат пълно спокойствие и няколко хиляди накрая на месеца, обаче не им се дават за заплата на сестра! Със сигурност има изключителни Лекари и Човеци, но има и дребни душички!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?