Следвайте ни

Джипита от Пловдив останаха без ваксини, връщат пациенти

viber icon

Лични лекари от Пловдив останаха без ваксини срещу коронавирус в първия ден, когато трябваше да се включат в масовата имунизация. Затова се наложило да върнат и предварително записаните за ваксинация хора. Причината е, че няма налични ваксини в РЗИ. Те са свършили след масовата имунизация през почивните дни. 

По думите на д-р Костадин Сотиров, който е председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари, проблемът е с доставките от София. Той коментира още, че колеги от столицата са споделели, че там се предоставят ваксини за болниците, но не и за джипитата.

„До момента 6 лични лекари от Пловдив ми се обадиха да ми кажат, че са записали пациенти, но нямат ваксини“, каза д-р Сотиров. Той все още има налични ваксини, но ако няма нова доставка и той ще преустанови ваксинацията в сряда. Тогава се очаква да му свършат дозите, с които разполага. До момента д-р Сотиров е имунизирал 27 души, като до края на деня вероятно те ще стигнат 40. Още 40 дози ще му останат за вторник. Общият брой на записаните при д-р Сотиров пациенти за ваксинация е малко над 200. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Нали

Нали

22.02.2021 | 22:32

Напълно безсмислена статия в духа на жълтия вестник Марица! Пишещата много добре знае, че броя на ваксините зависи от достаените до България! Ваксините се разпределят пропорционално и т.н. етап на "масовата ваксинация" започна по-рано, защото много стари хора от списъците бяха подведени от подобни лъжливи медии да не се ваксинират, ето защо Бойко Борисов разпореди ваксини да не чакат а да се поставят на желаещи! Всеки ден пристигат все повече и повече! ИНАЧЕ ОБЛИЗАХТЕ ГЪЗA НА СЛАВЧО АТАНАСОВ ДНЕС ДЕ!

Отговори
2 1
Юлия

Юлия

22.02.2021 | 17:59

Неприятно. И аз съм от върнатите, но се опитвам да им вляза в положението. Джипитата определено нямат вина, но РЗИ би трябвало да има предвид записалите се. Списъците се уточняваха миналата седмица. Не е фатално, но остава малко горчив привкус и налива вода в мелницата на антиваксърите. Това в никакъв случай няма да ме откаже да се ваксинирам.

Отговори
3 2
Майна

Майна

22.02.2021 | 20:09

Не се притеснявай.горчивия вкус няма да остане само в устата ти...ще остане и другаде.......Както се казва-- Изгори за да светиш

Отговори
2 2
Вим

Вим

22.02.2021 | 16:54

Тъи му падалу на бат с топката от горе крачола тъи му идвало и тои мал да чуе да казвал до нес и до 3м оште аиии аууу аууи сфет нет тв радиаа арее четииии сегааа

Отговори
2 4
bam

bam

22.02.2021 | 15:45

Ако създат временен недостиг след това ще има юрош. Дано се ваксинират онези, които имат нужда-уплашени, болни и възрастни. Приключва се с тази пандемия...

Отговори
6 3
HAHA

HAHA

22.02.2021 | 16:41

Пак конспирации!)))

Отговори
5 4
трябва

трябва

22.02.2021 | 15:07

Да се изясни каква е организацията от най високо място , иначе много хора ще се почувстват дискриминирани.Ако има ваксинация трябва да има ваксини за всички записали се. Шах на министър Ангелов. Ще има ли мат.

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?