Следвайте ни

„Диабетен патрул“ следи пловдивчани СНИМКИ

viber icon

„Диабетен патрул“ следеше за отклонения в кръвната захар на пловдивчани между 17 и 20ч. днес. В специална шатра на Центъра точно до разкопките всеки желаещ имаше възможност да измери нивата на кръвната си захар абсолютно безплатно. Инициативата се проведе като част от Националната кампания „България срещу диабета“, към която се присъедини и Община Пловдив.

Повечето хора, които се включиха, разказаха пред репортера ни, че преди са имали някакви проблеми със захарта и затова са решили да се тестват. Една от дамите сподели, че преди време лекарите са й обърнали внимание за проблема и сега не консумира никаква захар дори и за кафето си. Диетата без сладко явно е помогнала, защото резултатите днес бяха в норма. 

От екипа на „Диабетния патрул“ разказаха пред „Марица“, че при няколко човека са отчели завишени показатели. Освен, че извършваха измерването на захар, от шатрата съветваха хората да внимават с диетата и да се обръщат към личния лекар, когато резултатите отчитаха повишение. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?