Следвайте ни

Дерат кожи с антивирусни лекарства в интернет

viber icon

Лекарства, които се смятат, че помагат в борбата с коронавируса, масово се изкупуват от аптеките и се продават в интернет. За това сигнализират граждани в социалните мрежи. Според тях, в сайтове за обяви и групи в социалните мрежи, се търгуват медикаменти, за които се изисква рецепта или такива, които са със завишени цени. 

Авион рапид например, който е предназначен за хора с начални симптоми на грип и други вирусни състояния, като температура, втрисане, мускулни болки, се търгува на поне двойна цена. Така например ако в аптеките може да бъде намерен за 18 лв., то в интернет цената е между 40 и 55 лв. Някои дори предлага и отстъпки. Покупката на една кутия струва 55 лв., но  две вместо за 110 лв. ще бъдат продадени за 95 лв. 

„Хората които имат нужда не могат да си го купят от аптеката на по-евтина цена, понеже други го изкупуват за да печелят“, възмущават се хората.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Къде е държавата

Къде е държавата

23.11.2020 | 14:15

Къде е държавата? Къде са органите, които трябва да следят това? В сайтове за обяви някои правят луди пари от продажба на лекарства и маски. На скоро чух, за човек който в началото на пандемията изкупува от Китай маски и след това продава на стократно по-високи цени. Та този човек чух от негов познат как бил направил 1 милион лева от маски.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?