Следвайте ни

Даряват дезинфектанти и спирт на болниците в Пловдив и областта

viber icon

13 456 литра етилов спирт, предоставен безвъзмездно от Агенция „Митници“ на РЗИ Пловдив, ще бъде дарен за нуждите на здравните заведения. Организацията по доставянето на дарението е възложена на Областна администрация. 

Пратката бе получена  в двора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив и символично предадена от директора на службата комисар Георги  Мангараков на областния управител Дани Каназирева и директора на РЗИ д-р Ваня Манчева.

Областният управител благодари за жеста и гарантира, че дарението ще бъде използвано за нуждите на здравните заведения. По-голямата част от спирта ще бъде преработена в дезинфекциращ гел, който е особено нужен на болниците в сегашната ситуация.

"За мен беше изключително важно да намерим фирми, които разполагат със суровина и които да го преработят в гел за дезинфекция, който също ще бъде дарен. С фирмите, на които благодаря, се споразумяхме да им предоставим около 10 хиляди литра от спирта, за който ще получим около 8,5 хиляди литра дезинфекциращ гел, който ще  бъде дарен на лечебните заведения. Разпределението на дезинфекциращия гел по болниците ще бъде направено от Медицинския щаб, според нуждите на лечебните заведения“, обясни Каназирева.

Отделно по 1000 литра от спирта ще бъдат дарени на ОП „Чистота“ и УМБАЛ “Свети Георги“, около 380 литра на Спешна помощ и 280 литра на Пожарната. Около 800 литра остават като резерв за РЗИ.

 Двете фирми, които се ангажираха с изработването на гела, са от пловдивски регион .

От своя страна комисар Мангараков съобщи, че поверената му задачата е изпълнена и са спазени всички мерки за безопасност при транспорта и съхранението на доставката. Той обясни, че в сегашната ситуация служителите му са на разположение 24 часа на Областния кризисен щаб и има създадена стройна организация как да се действа при нужда.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Въпрос

28.03.2020 | 17:16

Май някой има интерес от разпространяване на заразата, ако печели от това?

Отговори
1 0

медик

28.03.2020 | 15:21

Кафе машините на Здравка в града са развъдник на заразата.Защо още не са затворени?Защо оная до нея на снимката не си свърши работата.Това е нейно задължение.Ама как ще ги затвори, като делкат заедно.Голяма работа, че хората се разболяват.Важен е келепира.Тия двечките не са за уволнение, а за арестуване.

Отговори
4 0

има решение и то трябва да е незабавно, заради града

28.03.2020 | 15:13

Решението е ясно.Танчева-Манчева уволнение и в пенсия.За Дана уволнение и пак при Ванко,1 ,но вече като "мадам" да отговаря за младите кифли и ги учи на занаята, че вече е доста повяхнала и не става за активна работа, освен за някои дядки.Ванко1 ще я вземе ,заради старите заслуги.

Отговори
5 0

Бойко събери си вересийте

28.03.2020 | 15:05

Кафе машините са собственост на КОЯ ? КОЯТО с едната ръка се "бори" със заразата, а с другата прибира десетократно печалбата от тях и затвори кафенетата. Не мародействайте със здравето и парите на Пловдивчани!

Отговори
4 0

Безумна работа

28.03.2020 | 14:59

Ей, насищане няма тая жажда за власт и медии. Ама мисирките, вместо да ги питат защо едва сега се доставят тези суровини и се чакат дарения, вместо всичко да е предварително готово, каквато всъщност е служебната задача на тия две кокошки, пак им правят евтинджос реклама. Аве, ами ако на митницата го нямаше тоя спирт, вие какво "полезно" щяхте да свършите за града и хората? Пълна имитация! Лицемерие и лъжа!

Отговори
4 0

Манолова

28.03.2020 | 14:51

Счужда пита помен правят.

Отговори
5 0

реалист

28.03.2020 | 14:11

И каква е заслугата на двете патки,че не се сещам.Цялата заслуга си е на агенция Митници. Само стойки и чалъми. И двете са за уволнение.

Отговори
8 0

спри се бе Дани.Хипер активност не означава одобрение на хората

28.03.2020 | 13:22

Дани не ти ли омръзна.Беше на три пъти на избори и дори до балотаж не стигна.Само дето потроши луди пари, ама хората те познават добре .Никой не обича върти опашки.Само плещиш глупости и показваш некомпетентност.

Отговори
6 0

пак евтин пиар

28.03.2020 | 13:15

Тези двете лелки какво "даряват" като лично не са си мръднали пръста.Единствената им лична заслуга е искането да се отворят магазините по главната.Ами тогава ще трябва да се отворят всички магазини в страната.Опитаха се да направят прецедент, който ако беше станал означаваше край на КАРАНТИНАТА.След вчерашното безумие ,как имат очи да се явяват на публични места.Ама като видят камери обезумяват.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?