Следвайте ни

Даряваме кръвна плазма и в Пловдив! Апаратът пристигна

viber icon

Апаратурата за извличане на реконвалесцентна плазма вече е доставена в Пловдив и  е предадена на Центъра по трансфузионна  хематология. Това съобщиха дарителите от сдружение с нестопанска цел „Бизнесът за Пловдив”.

Така от днес лечение на болни от коронавирус с вливане на антитела от кръвна плазма ще може да се извършва и в града, което ще спестява много време на хората, решили да дарят кръв. В Районния център по трансфузионна хематология вече са създадени условия за осъществяване на специфичната дейност, която дава добри резултати при тежко болни с COVD-19.

Апаратурата предаде изпълнителният директор на „Бизнесът за Пловдив” Александър Стайков , а д-р Соня Джевизова, директор на Кръвния център, прие с изключителна благодарност този акт на социална ангажираност. Средствата за дарението и доставката на апаратурата бяха организирани за рекордно кратко време, като в благородната инициатива се включиха и компании, които не са членове на "Бизнесът за Пловдив". 

От бизнесорганизацията отправят апел към всички, които са преболедували COVID-19, да се включат в битката за спасяване на човешки животи. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

То бива бива ама толкова пр........я на едно място не бива

То бива бива ама толкова пр........я на едно място не бива

18.11.2020 | 15:55

А сега де друго чудовище неграмотно Вместо Ияница с големия еврейски нос ни се изтипосва друго учело недоучело което ни казва да даряваме плазма Вяра се казва това недучело чучело В мойте кръвни артерий и капиляри тече кръв Кък на призива на този хайван да даря плазма Немам такъв артикул ве хайвани Мога да ви даря евентуално кръв и след съответната обработка и апаратура да си получите плазма Ама плазма директно да ви даря ни става А сега за хайвани отказвам и кръв да даля

Отговори
1 1
Попов

Попов

18.11.2020 | 13:22

Пловдив все накрая. Тая здравка нали беше изпуснала срока да подадат документи

Отговори
3 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?