46
Следвайте ни

Дариха нови компютри на МБАЛ "Св. Мина"

viber icon

Дариха 15 настолни компютри и 5 лаптопа на  на МБАЛ „Св. Мина“. Новата техника е от изключително важно значение за лечебното заведение, защото използваните от персонала устройства са много стари, а в следствие на амортизацията постоянно се налагат спешни ремонти, обясни управителят на бившата Първа градска болница д-р Петър Петров. 

Дарението е направено от Ротари клуб „Пловдив– Филипопол“ и е част от многогодишен проект, който е насочен към подобряване материалната база на медицински заведения, училища и хора в неравностойно положение. „Техниката ни я дарява община Лозана, а като бенефициенти ние плащаме транспорта и ДДС-то, след което ги раздаваме там, където има нужда. Очакваме нова пратка, която ще отиде за Инфекциозна болница, за ОУ „Елин Пелин“, както и още 20 за МБАЛ „Св. Мина“. През годините сме давали и на НПО-та, на деца сираци. Списъкът с желаещи е много голям, затова се надяваме, да успеем да покрием възможно най-голяма част от нуждаещите се“, обясни Мария Горанова, която вече 22 години е част от семейството на ротари . 

Новите компютри, с които се сдоби МБАЛ „Св. Мина“, вече са разпределени по кабинетите и работят на пълни обороти.  На придобивката се радват трудещите се в ревматологията, АГО, главната медицинска сестра, счетоводството и още няколко стаи. В знак на благодарност за дарението от лечебното заведение са решили на всеки един от компютрите да залепят стикер „Ротари клуб – Филипопол“, за да напомня, че  протегнатата ръка не изисква много – достатъчно е добро сърце. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?