49

Дариха дигитален термостат на Детската хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив

Дигитален термостат получи Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив като дарение от клуб Inner Wheel Club Пловдив. Поводът за благородния жест са добрите лични впечатления от усърдната и ефективна работата на целия екип в клиниката.

Апаратът служи за затопляне или охлаждане на серуми и биопродукти, необходими при операциите на децата, така че да достигнат тяхната телесна температура. Използването на мини инкубатора ще даде константен градус на всички медикаменти, което е важно за лечебния процес на малките пациенти. Също така ще помогне за процеса при извършване на сложните операции в областта на гръдната и коремната хирургия.

Дарението беше връчено от президента Марияна Стоева и члена на клуба Николина Анастасова. “Благодарим сърдечно на клуба за тяхната инициатива, желание и реализация на един такъв важен за клиниката апарат. Надяваме се на бъдещо съвместно сътрудничество в различни области, подпомагащи детското здраве”, каза началникът на детската хирургия проф. д-р Пенка Стефанова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Родител

Родител

09.11.2023 | 16:17

Моля, да публикувате и статия как могат да се правят дарения за обновяване на помещенията в детското отделение, защото са в окаяно състояние и не отговарят на елементарни хигиенни изисквания. Редно е отделението, в което работят най-добрите детски специалисти в областта, всичко да е перфектно!

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?