Следвайте ни

Дарение от 1000 дезинфектанти получиха в УМБАЛ-Пловдив

viber icon

Медиците и служителите на УМБАЛ-Пловдив, получиха дарение от 1000 броя дезинфектанти от козметична фирма "Биофреш. Личните предпазни средства бяха донесени до входа на лечебното заведение.

Правим този подарък, защото работещите тук  са сред най-застрашените от новата зараза – COVID 19, и искаме да се погрижим за тях, заяви собственикът Спас Георгиев. Той обясни, че в кризисната ситуация трудно се намират пулверизатори и затова производството е ориентирано към гелообразни дезинфектанти - фирма „Биофреш“ сама изработва тубичките за тях.

Георгиев увери, че срещу дарението не иска нищо от УМБАЛ-Пловдив, а е воден единствено от желание да изрази своята и на екипа си подкрепа в тази тежка за медиците обстановка в страната.
Жестът на фирмата е благороден и стопли сърцата ни в този труден за нас момент, каза главната сестра Елена Симеонова. Изпълнителният директор д-р Аргир Аргиров заяви, че поднася благодарности на „Биофреш“ от свое и от името на колегите си за проявената съпричастност. Дезинфектантите ще бъдат връчени на всеки от работещите в лечебното заведение.

„Това е първото дарение, което болницата получава, откакто у нас са регистрирани случаи на коронавирус. Не ми е известно досега да са правени и на други лечебни заведения в Пловдив и региона, но съм сигурен, че всички ще се зарадват, ако получат защитни облекла и особено от по-големите размери“, заяви д-р Аргиров.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?