Следвайте ни

Дани Каназирева: Очакваме голяма доставка ваксини за Пловдив и областта

viber icon

Очакваме голяма доставка ваксини за Пловдив и областта в четвъртък, съобщи областният управител Дани Каназирева по повод на тревогата на общопрактикуващите лекари, че са записали пациенти, но няма как да ги имунизират. 

"Ваксини се раздават непрекъснато, но интересът сред гражданите се повиши изключително много. Голяма част от джипитата са получили заявените количества през последните няколко дни, останалите също ще бъдат снабдени", увери Каназирева. 


От днес в Пловдив и областта трябваше да бъдат отворени 23 кабинета за ваксиниране на желаещите. Само през почивните дни по данните на зам.-директора на РЗИ д-р Аргир Аргиров  са ваксинирани 675 граждани, от които 265 са получили дозата в РЗИ. Най-използваната ваксина в момента е "Астра Зенека". 


"Повечето от кабинетите имат ваксина, а на тези, където е свършила, ще бъде доставена. При необходимост ще отворим и денонощни кабинети", каза още Дани Каназирева.  И здравният инспектор доц. д-р Ангевл Кунчев увери вчера при посещението в РЗИ - Пловдив, че ваксини ще има за всички желаещи, а през март се чакат 500 000 дози на "Астра Зенека". Предстои в България да бъде получена и ваксината на Янсен. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Само да питам

Само да питам

25.02.2021 | 19:56

Общинските служители в коя група са и кога ще започне ваксинацията

Отговори
0 0
Дай личен пример

Дай личен пример

22.02.2021 | 17:59

А ти ваксинира ли се??!!

Отговори
2 0
Пловдив

Пловдив

22.02.2021 | 16:03

Здравкеее,ходи се застреляй! И щаба и ти бихте рекордите по н.екадърност!

Отговори
3 2
Спутник

Спутник

22.02.2021 | 15:35

Очаквала тя.....ми нали имаше в изобилие,а ? Целият ЩАБ ,во главе с тебе сте гола вода!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?