Следвайте ни

Д-р Костадин Сотиров: Смъртният случай с жената от Йоаким Груево ще повлече след себе си откази от ваксиниране

viber icon

Случаят с 57-годишната жена от пловдивското село Йоаким Груево повлия и ще влияе негативно върху процеса по ваксинация. Това каза пред "Марица" д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив. По думите му няма основания да се спира процеса по ваксиниране. 

"Този случай се превърна в  негативна рекламна кампания на ваксините. Но, смятам, съвсем несправедливо. Аз и колегите ми останахме изненадани от факта, че вината за смъртта на жената се търси във ваксината. Нямат нищо общо и не може да се извлече никаква връзка между двете неща. Възрастни хора умират всеки ден. И сега да забраним всичко, с което е свързана тази жена ли? Трябва да забраним професията ѝ, храната, която яде, лекарствата, които пие, транспортът, с който се вози. Това е абсурдно", смята д-р Костадин Сотиров.

Според него спирането на ваксинацията с "Астра Зенека" е неправомерно, тъй като не е било направено от Изпълнителната агенция по лекарствата. 

"След този случаи ще се разколебаят и колебаещите се да се ваксинират. Към 20 % са хората, които са категорични, че ще се имунизират, независимо от тоа какви са нежеланите реакции от ваксината. Други 20 % са тези, които са заявили, че не искат и няма да се ваксинират и биха предпочели да преболедуват. Останалите към 50-60% са колебаещите се дали да се имунизират. Това е основната група, към която е насочено вниманието на личните лекари. Ние, а не някой друг, сме ги убедили, че трябва и е желателно да се ваксинират", коментира Сотиров. 

По думите му, съдебномедицинската експертиза ще докаже, че няма общо между смъртта на възрастната жена от Йоаким Груево и поставената ваксина, след което ваксинацията ще продължи. "Но вече вредата е нанесена", категоричен е председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Нахал нагъл еврейски

Нахал нагъл еврейски

15.03.2021 | 20:17

В Израел кучко никога няма да чуеш такъв език щото ще си у дома Ко търсиш кучко в моя дом България Изчезвайте бърже защото за сега сме само на език Ако разбирате от език От дума Тук е България и езика е такъв Български Запомни

Отговори
1 4
Долу

Долу

15.03.2021 | 20:04

Абе с.мотльо! Навсякъде спират ваксинирането с АстраЗенека. Ти къде живееш? За съжаление и други ваксини със сигурност дават фира,ама криете,щото идат избори и някой се е н.асрал да плаща! Кой ще е отговорен за това?

Отговори
3 3
Махай се гад еврейска

Махай се гад еврейска

15.03.2021 | 19:12

Той не е лекар Той е долен.мръсен гаден лаком еврейн Той и за това е на тази синекурна длъжност Лапащ пари от членския внос на истинските лекари пчелички Търтей еврейски Той и за туй постояно кисне в Мекица мазната му еврейска мутра

Отговори
4 5
Не те ли е срам бе!

Не те ли е срам бе!

15.03.2021 | 20:03

Докога ще сме длъжни да търпим безобразния ти, циничен, гнусен, изпълнен с омраза език?

Отговори
4 1
Мария

Мария

15.03.2021 | 17:01

Само за това изказване трябва да спреш да практикуваш лекарската професия! Ама това се очакваше,защото политици станаха доктори,а доктори ще стават политици. Срам за лекарското съсловие!

Отговори
11 4
556

556

15.03.2021 | 16:57

Аман от този,всеки ден е по вестниците.

Отговори
10 2
Сккрий се

Сккрий се

15.03.2021 | 16:37

Д.олно и г.адно изказване на м.азен псевдолекар! Ако беше твоя близща дали така щеше да говориш г.нидо в бяла престилка!? Л.ижете г.ъзовете на политиците,не говорите ясно и точно на обществото,за това няма да ваксинирате и 50% от хората.

Отговори
11 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?