Следвайте ни

Д-р Генади Странджев напуска закъсалата Първа градска болница

viber icon

Д-р Генади Странджев  напуска шефския пост в МБАЛ "Св. Мина" , става ясно от предложението на зам.-кмета Илия Кирчев до Общинския съвет за прекратяване на договора. Както е известно, Първа градска болница е в тежко финансово състояние от години, а д-р Странджев пое управлението й в края на 2016 г. , след като с решение на местния парламент  от тази длъжност беше освободена д-р Галина  Карауланова. 

Д-р Странджев изпълняваше временно функциите на управител до провеждането на конкурс.  Той сам е подал молба за напускане . В  последните няколко месеца в Община Пловдив два пъти се опитваха да намерят титуляр, но и на двата конкурса не се явиха кандидати.

Общинският съвет ще назначи утре временен шеф на болницата и ще насрочи дата за трети конкурс. От кандидатите се изисква да имат пет години стаж като лекар или икономист. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?